När vi tänker på en “lat person” med ett avslappnat tänk ser vi någon som ligger hemma och tittar på tv på soffan med en påse potatischips i en hand och en billig öl i den andra. En sak som vi nästan aldrig associerar med en lat person är framgång eller rikedom; Faktum är att vi vanligtvis föreställer oss att de är fattiga, smutsiga och oorganiserade. Men idag kommer jag att utmana dessa övertygelser för att i vårt moderna samhälle känner jag finns en överdrift av att göra mer och vara en någon sorts arbetsnarkoman.

Ordet “lat” är ofta associerat med negativitet i de flesta sociala kretsar men beroende på vad du är kan lat faktiskt vara en bra sak. Att säga att någon är en “lat person” är vanligtvis en grov generalisering. Du kan vara en idrottsman eller en superfitnessfreak men du kan ändå vara lat när det gäller investeringar, pengar och affärer. Det är inget fel med detta och det är faktiskt ganska normalt att vara lat på vissa saker i ditt liv. Att vara “lat” eller avslappnat kan faktiskt öka dina chanser för att lyckas.

Det lata handelskonceptet som jag använder för dagens lektion är helt enkelt en metafor för handel på ett sätt som är mer avslappnat och teorin bakom den är meningsfull. Kom ihåg att jag har gjort det här i över 10 år och har sett tusentals handlare och de olika sätten de handlar på. Jag vet vilka attributer som behövs för att vara en bra handlare och lathet är nog förmodligen en av de 5 viktigaste egenskaperna enligt min åsikt. Avslappade, stressfria personligheter tenderar att tjäna mer pengar i handel och investeringar, medans seriösa tänkare och tvångsaktiga personligheter tenderar att förlora!

Lata handlare är inte limmade till sina diagram hela tiden
De bästa handlarna jag känner bry sig inte om att analysera marknaden eller titta på sina diagram hela tiden. De vet att de inte kan ändra marknaden, så de ställer bara order när vissa priser uppnås eller tittar de på marknaden på morgonen och kvällen kortfattat. Framgångsrika handlare har en avslappnad och stressfri strategi.

De mest lönsamma handlarna och investerarna kollar inte på sina positioner hela natten medans de egentligen ska sova. De fattar ett beslut och låter marknaden avgöra resultaten utan avbrott eller störningar. Vissa kan kalla detta “lat” medans jag kallar det “smart” eftersom det fungerar och det är en bra grund av “set and forget”- mentaliteten som jag tror på.

För att vara en bra handlare måste vi göra motsatsen till allt som känns “rätt”. Det kan kännas “rätt” att sitta där och titta på marknaderna hela tiden. Men det här gör verkligen ingenting förutom att du är mer benägen att göra någonting dumt som att gå in i en annan position och stänga din egna position innan den verkligen rör på sig. Det verkar ibland som om du behöver sitta där och “analysera” marknaden under en längre tid och speciellt när du går in i en handel, men du behöver inte göra det, du behöver faktiskt göra det motsatta. Låt datorn vara “lat” med dina affärer och glömma dem för ett tag så ger du verkligen din handelssätt en rättvist chans att spela ut.

Lata handlare och större vinster
Hur många gånger har du angett en giltig handelsuppställning från den dagliga tidsramen och började sedan titta på H4- eller H1 diagrammet efter att din handel blivit levande?

Lata handlare sitter inte där och tittar på sina affärer, de tittar inte på varje upp och ner rörelse under intraday-sessionen och därmed eliminerar de flesta frestelsen att störa sin verksamhet. Detta leder till större vinster och en högre övergripande riskbelöning som återkommer på lång sikt. Anledningen är helt enkelt för att de inte påverkas och hypnotiseras av de kortfristiga prisfluktuationerna som tenderar att få handlare att göra känslomässiga handelsmisstag. Den lata handlaren är nere vid stranden och dricker en öl eller spenderar tid med sin familj, medans den besatte handlaren hänger över sin dator och spänner sig över sina öppna positioner … vilken av de tror du gör ett dumt känslomässigt handelsmisstag?

Den lata handlaren går och lägger sig medans den besatta handlaren är sömnberövad
Lata handlare är avslappnade och lugna; de får en god natts sömn och låter marknaden göra sin sak. När de vaknar på morgonen slår de på datorn och tittar på priset i några minuter och fortsätter sedan med sina liv.

Den besattade kaffedränkta handlaren är sömnberövad för att han har varit uppe och tittat på marknaden fram till kl 04:00 på morgonen. Han skapar i slutändan sitt egna misslyckande genom att ta handel alltför allvarligt och övertänka varje enskilda beslut. Ju längre du sitter där och “tänker” om marknaderna och dina affärer, desto mer sannolikt blir det att du gör något känslomässigt dumt.

Lata handlare utvecklar förtroende för sin handelsförmåga
Det finns i grunden två typer av handlare; de som börjar från en punkt utan stress eller känslor och de som sätter press och känslor i mixen innan de ens gör sin första handel.

Att pressa sig själv för att tjäna mycket pengar kommer att översvämma din kropp och sinne med känslor och adrenalin som naturligtvis kommer att göra att du gör dumma saker som överhandel och överhantering av din konto. Om du bara kollar marknaden före och efter arbetet varje dag, kommer du långsamt men säkert att få förtroende med bättre resultat eftersom du i stor utsträckning har eliminerat känslorna från mixen.

Den “sanna” marknadsbilden kan lätt ses efter analysen av PA på diagrammet under några minuter på slutet av varje handelssession. Men besatta handelare sitter där och fortsätter att analysera marknaden, de försöker att förutse alla typer av saker som “kan” hända, mönster och handelsuppställningar som inte är något annat än slumpmässiga prisrörelser. Således fungerar denna sortens handel på det här tvångsmässiga sättet med att bara riva ner ditt självförtroende som handlare och gör dig bara mer frustrerad i slutändan. Den lata handlaren utvecklar en bättre “magkänsla” för marknaden eftersom han bara tittar på vad som finns där och sedan går vidare, istället för att sitta där och försöka förutse olika kombinationer av saker som kan hända.

Lata handlare utvecklar positiva handelsvanor
Den lata handlaren öppnar ett EURUSD-diagram, letar efter något som är uppenbart att handla och antingen handlar eller passar på den möjligheten. Han är inte oroad över nyheter eller vad media säger. Han tänker inte över det och bryr sig inte om han går in i handel eller inte. Handel på detta sätt utvecklar positiva handelsvanor eftersom du förstärker en minimalistisk handelsstrategi.

Jag är själv minimalistisk och håller saker enkelt och rent när det gäller handel. Jag kan inte vara stressad eller orolig över vad marknaden gör, jag kan häller inte stå ut med tanken på att analysera marknaden i timmar eller något för den delen. Jag lyssnar inte på finansiella nyheter och jag överväger inte vad jag gör på marknaden eller i livet. Jag skulle mycket hellre läsa en bok / tidning eller titta på en film.

Faktum är att jag hellre föredrar att göra någonting annat än att stressa.

Det är oftast så att de mer allvarliga och besatta handelarna vanligtvis utvecklar självförstörande personligheter och är inte villiga att förändras. De tror faktiskt att de kan påverka eller förändra marknaden genom att fokusera nästan hela livet på den. Men det här kunde inte vara längre ifrån sanningen!

Nyckeln till en lat handel
Enkelt sagt behöver du verkligen inte bry dig om resultatet av någon handel och du måste eliminera lusten att vara på marknaden hela tiden. Det enklaste sättet att verkligen bryr sig är att du är helt okej med de pengar du riskerar per handel och de pengar du har riskerat på ditt handelskonto. Du bör bara riskera det belopp som gör att du kan glömma handeln.

Du måste även vara säker på ditt handelssätt och din förmåga att handla den. Om du inte har en handelsstrategi eller du inte vet vad du gör, kommer du inte att vara tillräckligt säker för att bara titta på marknaden ett par gånger om dagen i korthet. I stället sitter du där i flera timmar och försöka manifestera en signal, helt enkelt för att du inte är säker på vad du letar efter på marknaden.

Lat handlare = bättre handel och bättre liv
Oavsett om det gäller affärer, handel, relationer eller liv i allmänhet förstör vi dem ofta genom att göra för mycket, övertänka, överanalysera och helt enkelt stressa oss själva eller andra till döds.

Gör dig själv en tjänst … börja bli en lat handlare! Om du redan är en lat handlare, bra för dig! Till de människor som ännu inte konverterats till den “lata taktiken” – slappna av och njut av ditt liv.
Lås inte dig själv på kontoret eller i ditt handelsrum och tänk på att ju fler timmar du vilar desto bättre blir resultatet. Din fru / partner kommer förmodligen märka en stor förändring i din personlighet om du gör engagemanget för att vara mer avslappnad.

Om någonting som jag har diskuterat i dagens artikel har aktiverat en glödlampa i ditt huvud … uppmuntrar dig att driva en förändring i din handel och ditt liv. Det är dags att ångra den skada du redan har orsakat dig själv och börja om på nytt. Vissa människor vaknar aldrig upp till tanken att de borde leva ett stressfritt, avslappnat handelsliv.

Tidigare artikelDagens oprion, CALL på GOLD
Nästa artikelDagens option, PUT på USDJPY
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here