Många människor har hört talas om handel med Fibonacci, men de vet inte riktigt vad det är. I denna artikel kommer jag att förklara vad begreppet Fibonacci-handel innebär och hur man använder Fibonacci-verktyg.

Vi börjar med en knepig fråga och grunderna för prissättning. Åt vilket håll går priset? Du skulle antagligen svara: upp eller ner. Det är rätt svar, men… Vad händer om det inte finns någon huvud-trend? Svar: Med all sannolikt kommer priset att röra sig i sidled.

Ta en titt på diagrammet nedan.

range-300x121

Följ trenden och öka dina chanser att lyckas. Titta på diagrammet nedan. Är inte det något du skulle vilja ändra?

downt-300x187

Vi vill använda Fibonacci teknik i denna typ av marknad. Innan jag går vidare och förklara mer om detta, finns det en annan viktig sak du måste lära dig.

Hur känner man igen trenden?

Du bör kunnaveta om det finns en trend på plats eller inte. Ibland är det svårt på grund av “brus”, men det finns ett antal saker och råd man kan tänka på.

Leta efter högre toppar och högre bottnar. Diagrammet nedan visar ett exempel på hur man kan se detta. Varje topp är högre än den tidigare, varje botten är högre än tidigare.

higher-high-sequence-268x300

Du måste hittar dessa element på diagrammet för att kunna identifiera trendändringar.

När trenden är fallande, letar vi efter lägre bottnar och lägre toppar. Varje bottennivå är lägre än tidigare, och varje topp är lägre än tidigare. Se diagrammet nedan:

lower-low-sequence-300x245

Om du hittar en nedåtgående trend kan du överväga en kort position.

Ingen sekvens betyder ingen trend.

Om du fortfarande känner dig extremt förvirrad kan vi rekommendera en kort video:

Du kan också använda enklare verktyg för att definiera trenden. Mest populära glidande medelvärde är ett bra val. Låt oss säga att du använder ett glidande medelvärde. När priset ligger ovanför linjen är trenden uppåtgående. Om trenden är nedgående, kommer priset att vara under 200 SMA. Naturligtvis denna metod inte gör dig 100% säker, men chanserna är goda.

trend4-300x181

Vad är Fibonacci-handel egentligen?

Fibonacci handel är en teknik, där man använder Fibonacci-verktyg för att förutsäga möjliga vändpunkter.

Det finns många verktyg som du kan använda för handel med Fibonacci. Var och en av dem gör ett annat jobb. Vissa är viktigare, andra mindre.

Fibonacci retracement

Fibonacci retracement är det mest populära verktyg som används av näringsidkare. Det hjälper dig att förutsäga var korrigering kan sluta.
Du kan skapa en sekvens av högre toppar genom att hitta trenden, men det finns också en sekvens av högre bottnar, eller helt enkelt korrigeringar. Detta är något naturligt för trenden – priset går upp och faller ner.

Fibonacci retracement hjälper dig att hitta platser där korrigering kan sluta.

ret3-300x196
Fibonacci expansion

Du kan utnyttja Fibonacci-expention för att förutsäga nya toppar och bottnar. Först måste du hitta tre punkter – A och B (lägsta och högsta) och punkt C där korrigering slutar. Som ett resultat får du några prognoser för nästa topp / botten. Det finns fler nivåer, men standarden är 61,8%, 100% och 161,8%.

expansionabcdownend-300x149

Det finns också förlängningar baserade på två punkter (A och B), som också ger projektionsnivåer, men låter inte komplicera saker för mycket.

Fibonacci tidszoner

Att rita horisontella linjer – det finns många olika sätt man kan göra det på – från topp till topp, från topp till gap, från gap till topp… Resultatet blir vertikala linjer, som representerar tiden då det kan finnas slutet av drag eller någon riktningsförändring.

fibonacci-time-zones-300x215

Fibonacci båge

Det är ett annat verktyg som representerar områden av stöd / motstånd, men på ett annat sätt. Du drar Fibonacci båge från hög till låg eller låg till hög. Som ett resultat kan du se tre kurvor 38,2%, 50% och 61,8% som representerar möjliga plats där priset åtgärder kan sluta / baka.

fibonacci-arc-example-300x232

Fibonacci Fläkt

Med det här verktyget får du tre diagonala linjer. Var och en av dem representerar Fibonacci förhållande och när priset blir nära denna rad, vet du att detta kan vara område stöd eller motstånd. Du drar en trendlinje mellan lågt och högt att få denna rad.

Egentligen är detta verktyg ganska praktiskt. Försök att träna på historiska data, eller testa den i din handel. Det handlar om att välja rätt gap och topp.

fibonacci-fan-example-300x239

Här presenterar vi en kort video, där handlare använder Fibonacci fläkt tillsammans med Fibonacci tidszoner och retracement.

http://www.youtube.com/watch?v=fDw0Q4tkc5w

Det finns några andra verktyg baserade på Fibonacci tal, men dessa är mest kända. Om du är förvirrad just nu och du vet inte vilken du ska använda, så låt mig ge dig ett litet råd. Kom ihåg att Fibonacci expansion är ett viktigt verktyg – det låter dig förutsäga bästa punkter för att stänga positionen.

Du kan prova Fibonacci fläkt, som är ganska bra. När du får lite erfarenhet, kan du experimentera med Fibonacci tidszoner eller bågar, men Fibonacci retracement och expansion är en bra start!

Hur handlar man med Fibonacci?
Nu vet du vilka olika typer av Fibonacci verktyg det finns och hur de används. Men…hur ska du handla med dessa verktyg?

Lägg märke till att allt detta verktyg ger dig en potentiell nivå av stöd / motstånd. Detta är mycket värdefull information för oss! Vi ger dig några viktiga tips:

En bar handel-plan. Den huvudsakliga punkten blir Fibonacci verktyg. Först ska man inkludera Fibonacci retracement och utvidgning. Sedan behöver du vissa signaler som hjälper dig att komma in och ut från din position.

Du bör definiera inträde och utträde signaler.

Den sista, mycket viktig del av din handel plan är mer korrekt hantering av dina pengar. Det är mycket viktigt att handla smart och inte riskera för mycket pengar.

I slutändan handlar det om att öva, öva och öva. Du bör testa nya idéer och få erfarenhet. Handel med Fibonacci är stor, eftersom du har eventuella stöd- och motståndsnivåer och även uttagspunkter. De är naturligtvis bara möjliga nivåer, men många kan arbeta utmärkt. Du måste bygga hela din handel plan runt dessa nivåer. Lägg till detta inträde och utträde signaler och mer korrekt hantering av pengar – vägen till framgångsrik handel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare artikelGuten Morgen DAX 09/11/2016
Nästa artikelGBPUSD – en potential säljsignal
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here