Trading är ett prestationsspel och det finns många likheter mellan handel och sport. Sport och särskilt lagspel erbjuder en mängd olika begrepp som kan översättas till handel. Tankegången och förberedelserna som kommer med professionell sport illustrerar snyggt hur en handlare ska närma sig sin handel och vad man ska göra för att öka handelsprestandan.

Vad du inte ser gör hela skillnaden
En boxning match brukar inte vara längre än 1 timme och fotbollsmatcher går på 90 minuter. Åskådarna beundrar kompetensen hos professionella idrottare som gör allt detta enklare. Det som åskådarna inte får se är det arbete som krävs för att det ska bli så enkelt. Professionella idrottare börjar sin karriär när de är barn och när allmänheten får se dem, har de redan tränat dagligen i år eller årtionden.
Dessutom slutar professionella idrottsmän aldrig att arbeta med sina färdigheter. Varje dag utövar de grundläggande begreppen inom sina områden för att göra dem ännu mer effektiva. Men professionella idrottsmän arbetar inte bara med sina fysiska färdigheter utan gör också mental träning för att skapa en komplett idrottsman.

Fråga till dig själv: Är din handelsrutin och förberedelsen professionell? Var ärlig mot dig själv och bedöm hur du förhåller dig till din egna handel.

Varje motståndare är annorlunda
I sport är varje match annorlunda eftersom motståndaren ändras och varje motståndare kommer med en annan färdighet, inställning och sätt att spela. För att maximera dina chanser för att vinna måste du därför anpassa dig till din specifika motståndare. Du kan inte bara använda samma strategi för varje match och förvänta dig att vinna med genvägar.

I handeln har varje instrument, tidsram och marknad olika egenskaper. Volatiliteten förändras ständigt och hur ett visst instrument uppför sig skiljer sig också från handelssessionen, eftersom hur handlarna handlar med instrumenten är olika.

För att öka din handelsprestanda, övervaka noga om vissa inställningar och handelsstrategier konsekvent förlorar på specifika instrument eller marknadsförhållanden. Sättet som du anger SL och TP måste ändras, baserat på olika marknadsförhållanden. Om du vill bli en professionell handlare räcker det inte med att välja en handelsstrategi och blint tillämpa den på olika villkor.

Under en säsong är det inte viktigt att förlora ett enda spel
Under en säsong spelar laget 10, 20 eller 30 olika matcher och även om ingen gillar att förlora, vet professionella idrottare att de inte behöver vinna varje match för att vara nummer 1 i slutet av säsongen.

Följande grafik illustrerar vinstfrekvensen, träff-frekvensen eller strejkfrekvensen för världsklassutövare i olika sporter. Du kan enkelt se att en träff-frekvens på bara 50% inte ens är nödvändig för att vara #1 i någon gren. Att fokusera på vinst är ett amatörfel.

Du kan vara en lönsam handlare och generera en stor inkomst från din handel med en vinst på mindre än 50%. Oavsett om du kan tjäna pengar eller inte, beror detta på en rad olika faktorer, till exempel hur du använder begreppet riskbelöningsförhållande, din risk- och penninghantering och din tankegång – bara för att nämna några.

Vad du kan lära av sportgrenar
Du skulle kunna anta att handlare vet mycket när det gäller positionering, men du kan inte vara långt ifrån sanningen. Placeringsstrategin för den genomsnittliga handlaren går inte utöver att välja ett slumpmässigt nummer som 1% eller 2% och tillämpa det på varje enskild handel.

Människor som professionellt spelar vet att oddsen är väldigt viktiga och de är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att välja hur mycket som ska riskeras. Ett bra idrottslag kommer att ha en högre chans att vinna och bettare är villiga att riskera mer pengar på bra lag. Genom att riskera mer på bra lag och riskera mindre på lag med lägre chans att vinna, kan de uppnå väldigt stabila resultat.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here