Psykologi är inte den ena delen av det som krävs för framgång. Det kanske låter lite konstigt, men så är det bara. Korrekt avlästa diagram och andra grunder i handeln är den enda skillnaden mellan stora pengar och förlust, psykologiskt missvisande i bästa fall.

Människor kommer ofta in i handel med ett enda mål – de vill tjäna stora pengar – precis som de som flockade till online poker, som aldrig spelat i en live-pokerturnering innan, vann World Series of Poker-evenemanget för över 1 miljon dollar. De letar efter ett snabbt sätt att tjäna mycket pengar. Lyckligtvis finns det gott om människor som vill utnyttja den motivationen. Psykologi hjälper dig att förbättra din tankegång och att utveckla den typ av verklig skicklighet som erfarna handlare har utvecklat under åren. Vem skulle vilja jobba hårt om det var så enkelt?

Magic-kulor existerar inte. Sluta leta efter dem. Den psykologiska sidan kan göra stor skillnad i din handel, men det krävs mycket jobb. Ändringar är inte omedelbara.

Tekniken är viktigare än din tankegång
Jag vann 9 college turneringar och hade ambitioner att spela professionell golf. 1997 kunde jag kvalificera mig för US Open, men jag kände ett läskigt tryck nedåt. Detta upprepade sig i andra stora nationella evenemang och tvingade mig att konfrontera den psykologiska sidan av spelet. Den rådande visdom i golf liknade det som ofta sägs i handel: Golf är 90% mental. Denna idé appellerade till mig eftersom det gav mig ett enkelt sätt att rätta till mina misslyckanden. Men när jag grävde in i spelets mentala sida blev det tydligt hur missvisat den tanken är. Ja, min mentalitet behövde förbättras, men min teknik krävde också mycket jobb.

Tänk på det, om golf verkligen var 90% mentalt skulle Dali Lama vara en utmärkt golfare. Men det är han inte. Varför skulle en professionell golfare tillbringa det mesta av sin tid att inte meditera eller jobba som en psykolog? Sinnet är det som gör det möjligt för en golfare att få ut det mesta av sin teknik.

Golf är ett fysiskt spel och kanske inte är en rättvis jämförelse med handeln. Vad sägs om poker? Poker är lika fysiskt krävande som handel och online poker ser till och med ut som trading, med sina virtuella tabeller med en rad statistik som fungerar och ser ut som indikatorer i dina diagram. Reglerna kommer att göra dig till en framgångsrik pokerspelare.

Om handel var mestadels psykologisk skulle inte en meditationsinstruktör göra dig till en framgångsrik trader? Jag vet att en erfaren trader som har sina emotionella problem kommer att tjäna mer pengar än mig över ett stort urval (Vem som helst kan få tur). Hans förståelse av marknadskrafter, indikatorer och annan teknisk kunskap är den viktigaste delen av hans resa. Men kom ihåg – kan inte fixa en felaktig golfgunga och det kan inte fixa felaktig handelsteknik.

1. Om du är relativt ny på handel, fokusera på att öka din handelskunskap och teknik. Det är det enda sättet du kan vara kompetent på; Spendera 90% av din tid för att utveckla denna expertis och 10% på den psykologiska sidan. Om du är intresserad av psykologi, håller du på det hela taget. Gör anteckningar om små psykiska problem du märker och läs psykologi artiklar och böcker som intresserar dig. Men låt inte den här tiden eller ansträngningen avleda dig från din huvudprioritet att bli en riktig trader. Var inte någon som bara letar efter att bli lycklig och bekvämt skyller girighet, rädsla eller brist på disciplin när handeln inte går som du vill. Om du upptäcker att du har psykologiska problem som hindrar din förmåga att bli lönsam betyder det att dina problem är mer personliga och sannolikt dyker upp i andra aspekter av ditt liv.

2. När din kunskap har blivit starkare och du har bevisat att du kan utföra en handelsstrategi, kan du läsa psykologin lite mer. På den tiden kan du spendera 30% av din tid på att förbättra ditt psykologiska förhållningssätt. Visst kan du spendera mer tid när psykologiska problem uppstår, men i genomsnitt vill du inte att den här sidan av spelet ska konsumera dig.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here