Det spelar ingen roll om du är en trader som får stora vinster i hög grad som med hjälp av handelsgurus fördubblar sina konton år efter år och använder automatiska handelsrobotar som kan ge dig en förmögenhet medan du njuter av ditt liv utan att sitta bunden framför datorn hela dagen. Men kan vilseledande annonser, tomma löften och en obegränsad potentiell vinst hjälpa dig att handla mer riskfyllt och skapa den rätta sinnestämningen? Vi kom över två intressanta studier som analyserar mäklaruppgifter och handelsbeteendet hos detaljhandlare. Resultaten var överraskande tydliga. Vi kommer belysa tre av de viktigaste
resultaten.

1. Handlare som har mer pengar eller större handelskonton tenderar att handla mindre. En möjlig förklaring till effekten är att handel med ett litet handelskonto innebär att dina potentiella vinster är mycket mindre. Därför måste vi ta fler positioner för att få en meningsfull vinst. Dessutom blir människor med mindre pengar oftast sämre på att spela eftersom de har en önskan att tjäna mycket pengar i hoppet att fly från deras nuvarande förhållanden, dvs de handlar mer med hoppet att tjäna pengar snabbare.

Lektion: Handelskontots storlek har en stor betydelse på ditt handelsbeteende. Traders med mindre handelskonton är mer benägna att hamna i over-trading.

 

2. Först av allt: lotteri-aktier ger större potentiell vinst på grund av högre volatilitet, vilket innebär att de potentiella förlusterna är potentiellt högre. Författarna använder termen lotteri för att beskriva det faktum att investerare och handlare är villiga att riskera och förlora mer pengar för att få en potentiellt högre vinst.

Även om investerare är villig att ta större risk för att få större vinst, kan de inte nå sina mål och sluta att förlora mer pengar än traders som investerar i mer konservativa och stabila aktier. Andra studier tyder på att handlare håller på att förlora längre än att vinna. Större volatilitet och högre potentiella “drawdowns” är en farlig kombination; Handlare som är villiga att acceptera större förluster, förlorar allt.

Lektion: Högre volatilitet gör det möjligt för handlare att utföra mer. Om en trader inte kan skära förlorade affärer, bör han inte handla volatila instrument. En handelsplan, handelsstrategi och mental styrka är ett måste för att undvika eventuella handelsmisstag.

 

3. Nybörjare som bor i stadsområden och tillhör specifika minoritetsgrupper investerar mer i aktier med lotterityper. Investerare med stor skillnad mellan befintliga ekonomiska förhållanden och deras ambitionsnivåer innehåller riskfyllda aktier i sina portföljer.
Varför förlorar vi pengar? Det är väldigt viktigt att förstå sina mål; Handel ses ofta som en “way out” och ett “get rich quick” -schema. Det är också viktigt att notera att handlare som vill ha mer pengar och inte har den inkomst de behöver, är villiga att riskera mer.

Lektion: Kontrollera dina handelsmål. Är du inne i handel med ett enda mål? Om pengar är ditt enda mål och du vill ha det snabbt, då är handel en fel sysselsättning för dig.

Slutsats: Vad är ditt mål i handel?
De tre huvudbudskapen i artikeln, som stöds av vetenskaplig forskning, är följande:

1) Mindre handelskonton eller små besparingar leder till over-handel

Ett litet handelskonto innebär att dina vinnande affärer blir små och meningslösa. Förbindelsen mellan kontostorlek och over-trading är därför betydande.

2) Handel med stora volatilitetslager leder till underprestanda

Människor som handlar aktier med hög volatilitet tenderar att få en snabb rik mentalitet. Forskning visar tydligt att en kombination av hög volatilitet och en spelande attityd leder till betydande underpresterande.

3) Om du behöver pengar, handla inte.

Handlare som behöver pengar och inte är nöjda med sin nuvarande situation, lutar sig mer mot en spelmentalitet och förlorar mer pengar än andra handlare.

Innan du tar några fler affärer bör du utvärdera dina mål. Varför handlar du, vad vill du uppnå? Resultaten från forskarna är tydliga: handel med fel mål och tankegång leder till underprestanda.

Tidigare artikelTradingpsykologi
Nästa artikelDin handelsstrategi
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here