Även erfarna investerare brottas med sina egna känslor och impulser. När börsen rusar i höjden blir vi rädda att missa tåget. Det gäller att ha tålamod och tro på sig själv.

Lär dig av dina misstag

Skaffa dig erfarenhet av aktieinvesteringar i praktiken. Lär dig av misstagen och bli inte förblindad av dina framgång. Våga erkänna dina misstag för dig själv och agera annorlunda nästa gång. Stoppa inte huvudet i sanden. Alla gör misstag i början. Lär dig undvika de värsta misstagen. Med tiden kommer du att kunna lära dig mer av andras misstag än dina egna.

Bli inte en del av flockmentaliteten på börsen. Gå din väg, känna dina favoritföretag och investera i aktierna regelbundet. Köp inte aktier när alla andra köper. Lita till din egen analys är rätt och håll fast vid din egen investeringsmetod. Lockas inte av rykten och köpråd som inte överensstämmer med din investeringsmetod. När alla vill köpa en aktie är det ofta för sent. Då har aktiens pris redan rusat i höjden. Tänk på att det viktiga inte är att säga ja, utan att kunna säga nej. Det kommer många nya möjligheter till bra affärer hela tiden. Du kan bara vara med på en bråkdel av dem.

forex comparic

Var rationell, inte känslomässig

Ta det lugnt och reagera inte impulsivt på det som händer på börsen. Fatta inte förhastade beslut. Sov på saken en natt.

Bli inte förälskad i dina aktier

Följ upp dina aktier varje år och gör en utvärdering. Sälj aktier som inte har motsvarat dina förväntningar under längre tid.

Var inte rädd

Var inte rädd när börsen går ner. De allra flesta känner obehag när kurserna faller, men rädslan är ofta obefogad. Förr eller senare vänder börsen troligen uppåt igen. Börskurserna  går upp och så går de ner. Volatiliteten är olika i olika företag.

Om du tänker långsiktigt kommer att löna sig med tiden. Då behöver du inte stressas av kursrörelserna på börsen och bli orolig i onödan.

 

 

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here