Handel är en strävan där människor blir lockade till stor del för att de tror att det erbjuder ett sätt att tjäna pengar snabbt. Men verkligheten blir ganska annorlunda. Kopplingen mellan vad som är möjligt genom handel och vad (och hur lång tid) det tar att faktiskt uppnå det, är vanligtvis ganska betydelsefullt.

Denna lektion handlar om att snabbt spåra din handelsframgång och inte nödvändigtvis om hur du kan göra snabba pengar som handlare. Det här är två olika saker och det är viktigt att du förstår skillnaden mellan dem om du inte bara vill överleva, men även trivas som handlare.

Vad menas med “handelsframgång” ?
Det första steget mot att påskynda din handelsframgång är att du förstår vad som definierar det. Vid första tanken tror de första handlarna att “framgång” motsvarar pengar och mycket av det, snabbt. Jag utmanar emellertid dig att ändra din uppfattning om handelsframgång, vilket kommer hjälpa dig att ändra hur du tänker på marknaden och som resultat kommer att förändra din handelsstrategi till en mer hållbar och framgångsrik.

Om du nu vill hantera din risk på varje handel du tar (vilket du måste göra om du vill lyckas på lång sikt) måste du acceptera att du inte kan riskera en stor del av dina handelspengar på någon handel. Vad betyder detta för den genomsnittliga detaljhandeln med ett relativt litet handelskonto på 5 000 dollar eller mindre? Det betyder att du helt enkelt inte kommer att tjäna mycket pengar på någon given handel och det kommer att ta dig en anständig bit av tid för att bygga upp ditt konto även om du gör allt rätt.

Därefter, som jag undervisat i min handelskurs och i många andra av mina artiklar, är det helt enkelt inte en hög mängd sannolikheter / högkvalitativa prishandelssignaler i en viss vecka eller månad. Vad detta betyder är att om du vill handla ordentligt, kommer du inte att handla mycket. Vid första ögonkastet kan det här tyckas vara en annan sak som “saktar ner” din handelsframgång, men som jag kommer att diskutera nästa är detta begrepp helt enkelt ett resultat av felaktigt tänkande om vad handelsframgång är.
Handelsframgång är:

Ta dig tid att lära dig en effektiv handelsstrategi, inklusive inmatnings- och utgångskriterier, pengar och riskhantering samt handelspsykologi.
Därefter lägger du all den kunskapen samman i en sammanhängande enhet som är meningsfullt för dig och ger dig en handelsstrategi och “plan för attack” för dina interaktioner med marknaden.
Nu, den viktigaste faktorn i handelsframgången – du måste vara disciplinerad och konsekvent och hålla fast vid din handelsstrategi på alla områden – poster, utgångar, riskhantering och psykologi.
Bygg en handelsplan för att hjälpa dig att vara disciplinerad och ge dig en konkret vägkarta för att hålla dig grundad och ansvarig.
Om du kan lägga in tiden för att göra ovanstående saker och hålla fast vid dem, kommer du redan att bli mycket mer framgångsrik än den stora majoriteten av handlare.

Kom ihåg att om du har ett litet konto, kommer du inte göra mycket pengar fort om du gör allt rätt. Men en handlare som konsekvent tjänar pengar på ett litet konto, även om det är $ 100 per månad, är ljusår före en handlare med ett konto på $ 100.000 som förlorar pengar varje månad.
Poängen är att det belopp du gör inte nödvändigtvis motsvarar en handelsframgång. Handelsframgång mäts genom att bedöma många olika mätvärden förutom bara pengar. En framgångsrik handlare kommer att vara lönsam över ett år eller mer, och han eller hon kommer att ha gjort det med konsekventa åtgärder, inte impulsivitet med stora drakningar mellan vinster.

Det snabba sättet att uppnå handelsframgång kan tyckas vara den långsammaste, först eftersom folk ofta vill tjäna pengar snabbt på marknaden som vi diskuterade ovan, tenderar de att följa sina första känslor om hur man gör det och dessa känslor leder nästan alltid till överhandel och en för stor risk per handel. Dessa saker, som du kanske redan vet, leder bara till att förluster på lång sikt, så samtidigt som du kan få tur och göra några snabba pengar genom att vara girig (över-trading / överrisk), så kommer du att förlora pengarna om du fortsätter med dessa felaktiga handelsvanor.

Således är det snabbaste sättet att tjäna pengar genom att vara strategisk, logisk, objektiv och tålamodig, vilket förmodligen kommer att tyckas som det “långsammaste” sättet att tjäna pengar först.
Ju tidigare du börjar lära dig rätt handelsvanor och strategier och utföra dem med konsekvent disciplin, desto snabbare börjar du tjäna pengar.

När ditt konto växer genom lämpliga handelsvanor kan du handla större och större positioner till den punkt att du äntligen kan tjäna mycket pengar från en enda handel per månad. Detta måste vara ditt övergripande mål med handel, för det är verkligen det enda sättet som en mindre detaljhandlare (som du) står en chans att göra konsekventa pengar och så småningom livsföränderliga pengar på marknaden.

Låt dina affärer spela ut
Det är väldigt frestande att stänga en handel så snart den går till en liten vinst för dig, speciellt om du nyligen har uthärdat några efterföljande förluster. Men ofta stänger man en handel för en liten vinst innan den träffar ditt vinstmål, det är fel och gör det mycket svårare för dig att tjäna pengar på lång sikt.

En av de största vändpunkterna i min handelskarriär var när jag insåg att för att lyckas, behövde jag bara vara mindre involverad i mina affärer än jag var upp till den tiden. Mina största vinster och bästa affärer har alltid varit de som jag inte mikrostyrde, de som jag släppte tills de nått mitt fördefinierade vinstmål och de affärerna där jag inte satt och stirrade på skärmen hela natten.

Handel kan vara väldigt svårt eller lika enkelt som du gör det och desto mer involverade du blir med dina affärer (titta på dem, justera dem etc.), desto svårare är det att tjäna pengar. Marknaden kommer att röra sig, men du vet inte när eller hur mycket / hur långt, så om du håller fast vid din handelsstrategi är det dumt att sitta där oroande och titta på dina affärer, för att det inte kommer att hjälpa till vad som helst. Detta är huvudteorin bakom min Set and Forget-strategi och gång på gång har det visat sig vara effektiv för mig under åren.

Förvirra inte “underinvolvering” med underprestation
Även om det kanske känns som om du inte “gör” mycket med din handel om du följer allt jag diskuterade ovan, får du inte låta den här känslan vara förvirrande med brist på framsteg i din handel. Det här är kanske den svåraste delen av handeln – att våra känslor stämmer vanligtvis med vad vi behöver göra för att tjäna pengar på marknaden. Du måste komma ihåg att lågt engagemang i dina affärer inte nödvändigtvis motsvarar långsammare framsteg när du bygger ditt handelskonto, det är faktiskt det motsatta.

Vi är vårt största hinder för att tjäna pengar så snabbt som möjligt på marknaden. Oavsett hur du skar den, så kommer handelsfel alltid ner till mänskliga fel som är födda utifrån känslor som girighet, rädsla och hämnd. Ju mer du tänker på det och tänker på sätt att kringgå det, desto snabbare kommer du att bygga ditt handelskonto på rätt sätt och uppnår långsiktig framgång på marknaden.

Slutsats
Denna lektion har gett dig en liten glimt av mina läror och mina åsikter om handel och handelsframgång. Att lära sig av andra, från mentorer med de färdigheter du vill utveckla är det snabbaste sättet att lära dig någonting.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here