En av de vanligaste frågorna som nya handlare har är: hur länge borde man använda ett demokonto? Min syn står i kontrast till det du brukar läsa på de flesta webbplatser, men jag tycker att man inte kan lyssna på de gemensamma råden. 99% av alla handlare läser samma saker, får samma råd och följer samma väg – och alla förlorar pengar. Det är dags att tänka annorlunda.

Inga frågor, demo först!
För att förbättra sin teknik måste man först börja med demo och hålla sig på demo-marknaden i minst 2-3 månader. Det största misstaget folk gör är att de fastar med demo trading. Att handla på demo alltför länge förstör ditt sätt att handla.

Syftet med demohandeln
För att lyckas med målet måste du fråga dig själv: Vad är det du vill uppnå – så att du kan veta när du når dessa mål och kan fortsätta med live-trading. Det finns tre huvudsakliga saker du måste kunna:

1) Förstå plattformen

Speciellt nya handlare – det är viktigt att du känner till din handelsplattform. Du bör prova varje knapp och testa alla funktioner på din plattform. Tänk på hur du använder din plattform.

2) Orderdynamik

Beroende på vilken marknad du handlar på, måste du se till att du förstår de olika ordertyperna. Demo är den perfekta platsen för det, eftersom dina handlingar inte har negativa konsekvenser.

Försök förstå skillnaden mellan marknad och pågående ordning. Hur fungerar din SL? Hur kan du placera stoplossen och ta vinsten och vad händer när priset når dessa order?

Prova alla olika ordertyper och observera vad som händer. Du förstår mycket snabbt vad de olika beställningarna gör.

3) Få en känsla för marknadsdynamik

Denna del är avgörande för att undvika stora förluster och onödiga handelsfel. Notera allt som fångar din uppmärksamhet.

Några viktiga frågor:

När är priset snabbast?
Ser du skillnaden mellan prisrörelser på olika marknader, valutor, tidsramar?
Vilken tidsram fungerar bäst?
Hur du undersökt hur en särskild nyheter påverkar prisrörelsen? Vilka nyheter är viktigaste?
Vilken typ av prisbeteende väljer du?
Ser du massor av luckor? Hur kan du hantera dem?

Lite om demohandel
Det är viktigt att förstå begränsningar som finns och vad du kan och inte kan förvänta dig av dem. Läs punkterna nedan.

1) Validera ditt system

Ett av de allra vanligaste misstagen. Du kan inte validera din handelsmetod och lönsamheten för din handelsstrategi på ett demokonto. Det spelar ingen roll hur bra dina resultat är. Det här betyder INGET när du byter till ett live-trading konto.

Du kan bygga upp din självkänsla och ditt självförtroende och du får lära dig hur du utför dina affärer inom ramen, men demo-resultat kan aldrig ersätta ett live-tradingresultat.

2) Förbereda dig för live-trading

Demo och live trading är två olika saker och ur ett rent handelsperspektiv har inget med varandra att göra. De största utmaningarna vi alla står inför är emotionell natur.

Nackdelar med demo:

Ingen disciplin
Ingen tryckhantering och/eller osäkerhet
Inga känslor som får dig att agera. Du förlorar under en längre tid och sänker dina vinster
FOMO, du går in för tidigt (du vill tjäna mer pengar)

Många handlare kommer att hävda att det räcker med att behandla din demohandel på rätt sätt (som med riktiga pengar). Men det är inte möjligt – du kan inte lura dig själv så enkelt.

Den största risken
Det största problemet är att handelsbeteendet blir en del av det allmänna tillvägagångssättet. En trader som inte straffas och som inte känner smärtan är mer benägen att förlora sina pengar.

Från demo till live-trading
Nu, när du vet vad du ska göra, får du några tips som hjälper dig att göra en smidig övergång från demo till live trading:

Börja med små pengar

Handla med pengar du har råd att förlora.

Samtidigt måste du se till att pengarna du förlorar är värda det. Det betyder att du vet varför du förlorar och vad du kan göra för att stoppa det. Att förlora pengar utan att lära dig något är bara slöseri med tid.

Skydda ditt kapital

Du kommer oundvikligen att förlora pengar de första åren, men att skydda ditt kapital är ännu viktigare. En trader som förlorar sin motivation blir alltför negativ och frustrerad.

Det är bra att du har realistiska förväntningar på vad som kan tänkas hända. Njut av processen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here