Vissa handlare har en ganska förstörd uppfattning om vad en handelsstrategi är. En handelsstrategi är inte något du hämtar på ett handelsforum eller på Twitter. En strategi är testade regler och principer som måste vara meningsfulla för dig och som måste matcha med din personlighet. Ibland väljer du en handelsstrategi som du läst någonstans – som är den främsta anledningen varför 99% av handlarna misslyckas.

I följande artikel visar vi hur en personlighet påverkar valet av parametrarna i en handelsstrategi. Om du någonsin undrat varför en handlare kan tjäna mycket med en handelsstrategi, medan en annan fortsätter att förlora konsekvent med samma strategi, är den här artikeln för dig. Bestäm din personlighet Det första steget är att bestämma din egen personlighetstyp. Det finns tre huvudtyper:

1. En aggressiv trader

En aggressiv affärsman, alfa-hanen som alltid har det sista ordet i handelsdiskussioner och på sociala medier. Han är lätt att upptäcka eftersom han älskar att prata om sina stora positioner, hans stora vinster, men tycker också om att imponera på stora förluster som han tog som en riktig man. På sociala medier delar han kontinuerligt bilder av strandvilla, snabba sportbilar och dyra nätter ute i de mest exklusiva restaurangerna och de häftiga nattklubbarna.

2. En girig trader

En girig trader älskar att prata om risk- och penninghantering. Han är en älskare av statistik. En girig trader pratar om handel där han låste vinst med en stoppförlust ovanför rasten eller där han tog del av vinsten. Du kommer sällan höra ett “Scrooge-prat” om stora vinnare eller alla pengar han hade gjort. Kontroll, risk, långsamma men stabila vinster och fingret på musen är de egenskaper som vi markerar hos en girig trader.

3. En ängslig trader

En ängslig trader talar ofta om inställningar och potentiella affärer som han ser på hans diagram. Han delar ständigt bildskärmar av affärer som är “nästan redo att ta”. Det är väldigt lätt att upptäcka en ängslig trader eftersom han vanligtvis inte kommer in i de branscher han pratat om, eller så går han in i handeln sent eftersom han inte var helt säker. En annan egenskap är de ständiga frågorna och att han ofta sträcker sig ut för andras åsikter.

Vi kommer också att se hybridtyper, till exempel den aggressiva “Scroogen”, den giriga “bländaren” bland andra. Ställ dig 4 följande frågor.

1.Du saknar oftast entries trots att du ser dem utvecklas precis framför dig. Tecken på att du är en orolig handlare

2.Du anger för tidigt. Du är definitivt en girig och / eller aggressiv handlare.

3.Du genomför regelbundet din vinstorder för sent och ser prisomkastning, vilket ger tillbaka vinster. En girig handlare.

4. Du stänger dina positioner för tidigt (innan du tar din vinst). Det här är ett säkert tecken på att du är en girig trader.

Ändra dina strategiparametrar enligt din personlighetstyp

Efter att ha förlorat pengar med en handelsstrategi ger man upp eftersom vi tror att strategin inte fungerar, och/eller vi ändrar inställningar för att hitta förklaringar för en förlorad handel. Den bestämda handlaren med en professionell tankegång accepterar det faktum att en handelsstrategi inte kan vara en moneymaker redan från början. Dessutom måste parametrarna i en handelsstrategi förändras på ett sätt som matchar tankegång och personlighetstyp.

Handelsfrekvens och tidsramar.

Din handel beror på vilken tidsram du följer. 4 timmars eller den dagliga tidsramen kan ge en signal varannan vecka, medan 1 timmars eller 30 minuters tidsram genererar en ny inmatningssignal en gång per dag – eller till och med flera gånger.

En väldigt girig eller aggressiv handlare kan ha problem om han spelar varje vecka eller varannan vecka. På grund av sin personlighet kommer en orolig handlare ofta att missa uppställningar och handel med höga tidsramar skulle innebära att han kommer att ha långa lediga perioder. Å andra sidan kan handelens lägre tidsramar resultera i over-handel för den aggressiva eller giriga handlaren. För den oroliga handlaren kan lägre tidsramar passa bra eftersom han ofta ser nya potentiella inställningar och saknar en enskild handel och stora effekter som på de högre tidsramarna. Som du kan se är frågan om handelsfrekvens och valet av tidsramen inte lätt att svara på.

Hålltid

Gigantiska och aggressiva handlare tenderar att bredda upptagna vinstorder eftersom de tror att en handel har stor potential. Den oroliga handlaren räddar ständigt en omvändning och kommer att stänga affärer före vinstmålet, minska vinster och därmed sänka förväntan på sin handelsstrategi. Ju längre innehavstiden är, desto bättre. Det är därför viktigt att vara medveten om hur du hanterar affärer och hitta den optimala hålltiden för din personlighet.

Winrering vs riskbelöning

Vissa handlare saknar den statistiska förståelsen av hur förväntan och sannolikheten fungerar i handeln. För många handlare är det därför svårt att handla med en handelsstrategi som har en relativt låg winrering, för andra är det psykologiskt svårt att ha en handelsstrategi med hög winrering och låg riskbelöning. En lönsam handelsstrategi med hög winrate kan och brukar ha en lägre riskbelöning, medan en lönsam handelsstrategi med låg winrering har en högre riskbelöning. För en trader innebär det att han måste hitta den optimala kombinationen av riskbelöning och winrate för hans personlighet. Kan du acceptera att du bara behöver en lönsam handel? Kan du acceptera ett lågt förhållande mellan vinststorleken och förlora affärer som vanligtvis kommer med en handelsstrategi som har en högre winrate? Det är bara några frågor du måste svara på.

Din risknivå per handel

Först av allt kommer din personlighetstyp att avgöra hur du kan hantera en viss risk per handel. Den oroliga handlare brukar välja ett riskbelopp som är för litet, medan den giriga och aggressiva handlaren tar alltför stor risk per enskild handel. Men det slutar inte här. Winrate och riskbelöningskombinationen du väljer måste matcha din risk per handelsnivå och din personlighetstyp också. Som vi tidigare har beskrivit kommer en handelsstrategi med hög winrate ha en lägre riskbelöning. Därför innebär en låg risknivå per handel att det kan ta ganska lång tid att växa. Valet av lägre risknivå är ett bättre tillvägagångssätt för en handelsstrategi med låg winrering och hög riskbelöning. En låg winrate innebär att dina förlorande positioner är längre och därför kommer dina drawdowns att bli större.

Om du kombinerar detta med en högre risknivå kan dina uppdrag äta upp en betydande del av ditt handelskonto som leder till ytterligare psykiska problem. När det gäller att hitta din optimala risknivå, fråga dig själv: hur kan jag hantera stora drawdowns? Kan jag acceptera en långsammare, men stabil kontotillväxt? Om din personlighet blir obekväm efter några förlorande affärer i rad, kommer en handelsstrategi med låg winrering och hög risk per handel inte att vara den bästa passformen för dig.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here