Kämpar du också för att hitta tid att skapa en seriös handelsrutin utöver ditt vanliga jobb för att spendera mer tid med vänner och familj och ha tid för dina hobbys? Du är inte ensam. Att skapa en bättre handelsrutin och att kunna utnyttja din begränsade tid kommer att ha stor inverkan på din handel. Problemet är att 90% av alla handelsplatser fokuserar på hur man väljer poster och diskuterar de nyaste indikatorerna, istället för att prata om hur man bygger en professionell och strukturerad rutin kring ditt personliga dagliga liv. Om din handel skulle behöva någon struktur och om du vill hitta ett sätt att kombinera alla saker som är viktiga för dig i ditt liv, är denna artikeln för dig.

 

När har du tid? En första bedömning

Det första och viktigaste är att göra en granskning av ditt personliga liv. När är du på jobbet, när kan du inte kontrollera dina diagram och hur mycket tid har du verkligen på händerna? Tabellen nedan visar veckan för en person med ett normalt dagsjobb. Om du är som de flesta kommer du att spendera 35 – 50 timmar per vecka på jobbet. Du har förmodligen hobbys efter arbete (sport, vänner, osv.) som tar lite tid i helgen också. Och även om det här låter som ett upptaget liv redan, måste du hitta tid att handla. Ett typiskt schema för den genomsnittliga personen ser ut så här:

De vita områdena visar att jag brukar titta på tv, spela spel eller göra andra “mindre viktiga” saker.

Vad passar din livsstil? 

Din handelsmetod måste väljas med försiktighet. Inte alla handelsstilar är lika bra för olika livsstilar och genom att avsiktligt välja den handelsstil som går bra med ditt personliga liv, kan du öka risken för framgång avsevärt eftersom du är mer benägen att följa din handelsrutin.

Alternativ 1: Daghandel

Daghandel innebär att du öppnar och stänger dina affärer inom några timmar. Daghandlare handlar vanligtvis de lägre tidsramarna och har flera affärer per dag. Att vara en daghandlare betyder dock att du aktivt måste följa marknaderna. Till exempel – en amerikansk handlare med ett jobb på 9-17 har svårt att handla på den amerikanska marknaden eftersom hans dagsjobb upptar samma tid som den amerikanska aktiemarknaden är öppen och kan ej aktivt följa den. Den samma amerikanska handlaren kunde emellertid välja att handla de europeiska, asiatiska och australiska sessionerna (eller delar av det) efter jobbet. Det är bara två exempel på hur du tar hänsyn till den tidszon du är i och ditt jobbschema, och då väljer du en lämplig marknad som går att kombinera med ditt personligt liv.

Alternativ 2: Swing trading

Swing-handlare brukar handla de högre tidsramarna och håller sin handel i flera dagar och ibland veckor. Därför sitter swing-handlare ofta inte framför sina skärmar hela dagen, men kontrollerar sina positioner några gånger under dagen. Av dessa skäl är swing trading ofta lättare att kombinera med ett 9-17 jobb och andra ansvar eftersom du behöver mindre “skärmtid”. En swing-handlare skulle därför behöva 1 – 2 timmar varje morgon innan han kommer till jobbet för att kontrollera sina affärer, analysera och hantera sina positioner vid behov och planera sina idéer. Efter arbete gör han detsamma: han tillbringar 2 timmar åt sina positioner, analyserar dem, övervakar marknaderna, utför en analys och planerar sin nästa handelsdag.

Vad ska man göra när marknaderna är stängda?

Det här skiljer det lönsamma från förloraren. Den genomsnittliga kämpande handlaren stänger sin plattform fredag ​​kväll när marknaderna stänger och öppnar sedan på måndagsmorgon. Den professionella och seriösa handlaren gör tvärtom. När marknaderna är stängda börjar det riktiga arbetet.

En överraskande del av vad som sätter upp handlare till framgång under dagen är vad som hänt föregående natt. – Dr. Steenbarger

En seriös handlare granskar sina affärer, analyserar de instrument han följer, skriver och uppdaterar sin handelsplan, beskriver sin verksamhet i sin handelsdagbok och förbereder sig för nästa dag. Gör detta i 60 – 90 minuter varje natt – detta kommer att förändra din handel. Helgerna -granska noggrant din tidigare handelsvecka, gå över din handelsdagbok igen och utför en djupgående analys av de instrument och marknader du tittar på.

Tabellen nedan visar hur din veckoschema kan se ut.

Myten av skärmtid

Traders talar ofta om begreppet skärmtid och de tror att de måste spendera flera timmar varje dag och stirra på sina diagram för att bli bättre handlare. Men de flesta handlare surfar, läser forum för att hitta bättre system eller chattar med andra handlare. Istället för att slösa bort din dyrbara tid, använd den klokt. Nyckelordet är avsiktlig övning. Vi utmanar dig för att börja tillämpa en mer allvarlig strategi. Är du trött på att inte se några resultat? Kanske är det dags att prova något nytt.

1 KOMMENTAR

  1. En kompis till mig har halkat in på robothandel. Hans första argument var att “det kommer att spara honom tid” men det har snarast fått motsatt effekt, eftersom han nu följer sin robot mer eller mindre dygnet runt.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here