Hur mycket är nog? Hur mycket forskning, diagramanalyser och bara allmänt tänkande om din handel är skadligt? Hur mycket minskar din handelsrelaterad aktivitet dina chanser att lyckas med handel? I dagens lektion kommer vi att diskutera dessa ämnen och dyka djupare in i varför du verkligen kan sabotera din handel genom att göra för mycket av allt.

Du kan kalla det för “mikrohantering”, “övertänkande” eller “överanalysering”, men oavsett vilket namn som ger, är avsikten densamma: Kontroll.

Kanske själva roten av problemet med mikrohantering är rädsla. När en person är rädd för att förlora sina pengar, kommer de att göra allt de kan för att försöka ta kontroll men i handel är det faktiskt omöjligt att försöka kontrollera marknaden. Det enda du kan kontrollera som handlare är dig själv, dina tankar och handlingar på marknaden.

Här är 5 av de bästa insikterna jag kan dela med mig för att hjälpa dig att släppa loss behovet av att styra marknaden:

1. Lär dig vad du kan och inte kan kontrollera
Många handlare försöker kontrollera allt och detta tänkande leder till att inte kunna hantera en handel som snabbt rör sig mot dem eller en handel som knappt saknar sitt vinstmål och sedan vänder. Det här är bara två av de många exempel på konsekvenserna av att vara rädd och därmed försöker kontrollera allt i sin handel.

Först och främst, sluta upp med att försöka att veta allt. Du kan aldrig veta varje enskild data som ligger bakom en uppåtsväng eller nedåtsväng i en marknad. Med andra ord kan du aldrig riktigt veta varför en marknad rör sig i den riktning det rör sig, allt du säkert kan veta är vad som hänt tidigare och vad som händer nu, så att du kan använda flera olika prisstrategier för att bygga ett ramverk i framtiden för vad som kan hända i nästa skede. Det är även viktigt att förstå att intaget av mer och mer handelsnyheter eller att hålla ständig koll på diagrammen i timmar efter timmar, kommer helt enkelt inte att hjälpa dig att räkna ut vad som händer härnäst. Du kan inte veta vad som KOMMER att hända, bara vad som KAN hända. Kom ihåg att vi “spelar med oddsen” med vår “handelsedge” på marknaden och inte med någon säkerhet.

Du kan aldrig veta vad som kommer att hända på marknaden, tills det händer (och det är då för sent att dra nytta av det). Vissa handlare försöker göra konsekventa pengar i ett spel med inkonsekventa resultat, som inte är lätta att göra, speciellt om du inte har accepterat resultatet. Det kan dock ske och du kan tjäna pengar, men inte om du hanterar varje aspekt av handelsprocessen och försöker kontrollera marknaden. Det är vad så många av oss fastnar i när vi försöker köra vår handel, våra företag eller till och med våra relationer.

Behovet av att kontrollera alla småsaker i vår arbetsplats, vår handel och våra relationer, kan och brukar vanligtvis få en oönskad bakåteffekt och orsaka en värld av stress och ångest.

När du äntligen förstår, accepterar och sedan släpper den primära uppmaningen att styra marknaden och med att mikrohantera varje liten detalj genom att tro att mer information kommer att ge dig mer kontroll över dina handelsresultat, kommer du att börja medrätt handelsattityd. Handelsframgång är mestadels resultatet av ordentlig mentalt tänkande mönster och användning av dem för att styra sitt beteende på marknaden. Lämpliga rutiner blir till rätt vanor, etc. När du förstår dig kommer du att börja se bättre handelsprestanda under längre tid.

2. Planera handeln och handla med planen
Ja, det kan låta som en kliché, men om du har en enkel handelsplan som du håller fast vid utan undantag, så är du på väg till att bli handelsproffs. Du måste bygga in dina regler med din handelsplan som säger att du inte får övertänka, inte mikrohantera och då läser du den här planen innan du tittar på marknaderna varje dag. Skapa också tid bort från marknaderna så att du har ett sätt att återställa och omgruppera. Du behöver en schemalagd daglig handelsrutin så att du sitter inte där hela dagen och försöker tänka på allt som kan påverka marknaden. Ditt mål bör vara att bara tänka på dina affärer och marknaden när du tittar på diagrammen.

Om du insisterar på mikrohantering av din handel till den punkten att alltid vänta på den “perfekta” uppställningen ska formas, kommer du att sakna några lönsamma drag. Det finns ingen perfekt uppställning eftersom alla prissättningsuppställningar kommer att se lite annorlunda ut än de tidigare. Hantera det ordentligt – missa inte bra affärer eftersom du väntar på den “perfekta” uppställningen! Din handelsplan ska visa dig de allmänna marknadsförhållandena som du letar efter, liksom dina favorituppställningar för att använda öppningskriterier, men dessa kommer att vara riktlinjer och kom ihåg att du inte kommer att hitta exakt samma handel två gånger. Det finns viss diskretion och skicklighet som är involverad och med tiden kommer utbildning och övning att bli mer anpassad till marknaden och de särskilda förhållanden du letar efter för att komma in i den.

3. Acceptera en potentiell förlust innan du går in i handeln
En stor anledning till varför handlare inte accepterar förluster är mikrohantering. Mikrohantering innebär att du försöker styra allt i varje liten detalj. Människor som fångas upp för att hantera sin handel tenderar att tänka om de kan anpassa sig för varje liten variabel, de kan undvika förluster på något sätt. Eller så börjar de tänka att eftersom de har spenderat så mycket tid på studier och undersökningar att de på något sätt tror att de kan undvika förluster på grund av deras “stora kunskaper” om handel.

Du kan inte undvika förluster – de är en del av handeln som blodet som är en del av dig. Så allt du kan göra är att räkna ut hur man bäst hanterar dem och kom ihåg att alltid förstå att varje handel kan leda till förlust.

4. Den värsta biverkningen att mikrohantering av din handel är…
Överhandel är det största problemet som härrör från att hantera din handel och försöka styra marknaden. När vi börjar betala för mycket uppmärksamhet och analysera marknader och handel, börjar det oundvikligen börja med alltför många idéer och vi börjar se mönster som förmodligen inte är mer än marknadsbrus.

När du tittar på diagrammen för länge mikrohanterar du också. Sitter där hela dagen och tittar på diagram och försöker välja varje litet drag på marknaden. Det är mikrohantering av marknaden!

Det är precis som en chef i ett företag som tittar på sina anställda som jobbar hela dagen istället för att bara tänka på sin verksamhet och låta dem vara. Ja, genom att titta på dem kommer han förmodligen att märka några saker han inte gillar, men är den här taktiken sannolikt att ge mer gott än skada? Hur irriterad kommer de anställda att vara med denna mikrohantering och hur exalterade kommer de att återvända till jobbet imorgon och viktigast för verksamheten, hur produktiva kommer de att vara?

Lösningen på detta är att bara hitta din gräns, läs den här artikeln och håll dig till den gränsen – gör inte handel om den inte finns där. Det är verkligen ganska enkelt. Din handelsrutin kommer in – följ din dagliga rutin för att analysera marknaderna, kolla efter uppställningar som uppfyller din plan och om inget finns där, går du bort och börjar om nästa dag.

5. Den ultimata nyckeln till att stoppa mikrohanteringen av din handel…
Du kan slösa bort en gigantisk mängd värdefull mental energi på marknaden, eftersom den fäster upp och ner hela dagen. Att helt enkelt stänga av dina datorskärmar/stänga datorn och gå ifrån kan vara den ultimata (och enklaste) strategin för att eliminera mikrohantering från din handel och på marknaden.

Som tidigare nämnts behöver du faktiskt bygga in din handelsrutin en gång från marknaden, att återställa och omgruppera så att du kommer tillbaka omfokuserad.

Det är ett faktum att långsiktiga investerare gör det bättre än korttids-handlare eller dagshandlare, så börja tänka mer som en swing/position-handlare eller till och med en långsiktig investerare och mindre som en dagshandlare. Investerare tittar inte på diagrammen hela tiden eftersom de vet att detta är kontraproduktivt. Istället låter de sina positioner löpa sin kurs utan att ständigt titta på dem, med kunskapen att det bara kan skada och inte hjälpa om man kollar för mycket.

Slutsats
Om du är någon som känner behovet av att kontrollera allt och alla runt omkring dig och mikrohantera allt, så är inte handel något för dig. Det kan låta hårt men det är antingen det eller börja med några mentala och beteendemässiga förändringar om du vill vara en framgångsrik handlare. Handelsframgång är till stor del ett resultat av att kunna släppa taget på saker. Du måste släppa din handel när den är levande, ställa in den och glömma den. Du måste släppa din önskan att kontrollera och vara i kontroll över marknaden. Att vara alltför inblandad i någonting, relationer, affärer eller handel är vanligtvis en hemsk idé som ofta ger dig motsatsen till vad du vill ha.

Marknaden är en helt separat enhet som bokstavligen inte lever och har ingen aning om att du existerar, med noll känslor. Det är bara en återspegling av miljoner deltagare som köper och säljer – du kan inte kontrollera det. Du kan bara hitta en handelsgräns och använda den gränsen för att utnyttja förutsägbara rörelser som kommer att upprepa sig över tiden. Människor är repetitiva och deras spår är kvar på diagrammen genom prisåtgärderna – du lär dig att läsa prisåtgärden och hitta de repetitiva inmatningarna och marknadsförhållandena och då kontrollerar du dig själv och kan tjäna pengar, det är verkligen det enda sättet.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here