Trots det faktum att krypto-samhället är relativt konsekvent, förekommer det ibland konflikter. Resultatet av denna konflikt var uppdelningen av Ethereum-plattformen och uppkomsten av Ethereum Classic. Vi uppmanar dig att läsa den korta guiden till den här valutan.

Ethereum Classic är en klon av Eterum skapat av “hard fork”. ETC användare är benägna med filosofin av plattformen, som anger att denna teknik bör förbli helt demokratisk och den viktigaste rösten bör vara dess användare. Efter attacken på plattformen Ethereum 2016, där en stor summa pengar stals av hackare som använde ett teknisk kryphål i mjukvaran, var Ethereum-användarna fast beslutna att vidta åtgärder för att förhindra en upprepning av en sådan situation i framtiden.

Det handlar inte bara om Ethereums rykte, utan den enorma summan av pengar som konsumeras av tekniken. Enligt de flesta kunde bara radikala förändringar av de grundläggande principerna som guidade användare Ethereum säkerställa fortsatt och oavbruten utveckling av plattformen.

En av grupperna krävde införandet av “smarta avtal” som skulle kunna införa ytterligare nätverkssäkerhet. Förslaget utlöste en diskussionsvåg om meningen med detta steg och ledde till slut till plattformens uppdelning. De som har bestämt sig för att hålla sig med de gamla lösningarna har ändrat plattformsnamnet till Ethereum Classic.

De flesta flyttas till en ny, förbättrad miljö. Begreppet Ethereum, Vitalik Buterin och Gavin Wood har också följt med. De som förblir i den gamla lösningen fortsätter att se i det som en varelse som motsätter sig korruptionen och företagens girighet. Kryptoidealisternas hand hamnade på det. Hur du nu betygsätter den här gruppen kommer definitivt att påverka vilket Ethereum du kommer att välja.

Medans Ethereum Classic kan sakna samma höjande momentum som i Ethereum, blir båda valutorna mer värda, var och en i sin takt. Ethereum Classic har dock ett stort antal bedragare som avskräcker en stor del av intresset för denna teknik som fortfarande har mycket att erbjuda av sitt extraordinära potential.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here