Vilket är bättre? Skaffa tid för handel för att få en bättre belöning: riskförhållande och större utbetalningar eller handla senare med mer bekräftelse och högre kvalitet? Denna fråga kommer oftast upp i vårt pro-område så jag tänkte att jag skulle dela med mig min åsikt och förklara vad de flesta människor förbiser.

Vad betyder tidig / sen öppning (entry) verkligen?
Låt oss först vara tydliga på vad vi menar när vi pratar om tidiga och sena öppningar. Varje mönster eller metod kan alltid ha en tidig eller en sen öppningssignal, beroende på vilken stil du vill följa.

När vi tittar på ett huvud- axelmönster, betyder det till exempel att en handlare går in innan halsen är bruten när han går in för tidigt. En handlare med sen öppning träder in efter att halsen är bruten. En handlare som använder glidande medelvärden kan använda ett mindre glidande medelvärde för att få tidigare signaler medans en handlare som vill ha senare poster använder ett högre glidande medelvärde.

En stöd- / motståndshandlare kommer in på rätt nivå för en tidig post, medans den senhandlaren väntar på en bekräftelsessignal vid nivåerna.

Denna idé kan tillämpas på något handelssystem, mönster eller tillvägagångssätt; Det finns alltid ett sätt att komma in i en handel tidigare eller senare genom att ändra reglerna.
1. Den tidiga öppningen för mer $$$
Fördelarna: De flesta handlare letar efter den tidiga öppningen eftersom en tidig öppning ger dig ett bättre utbetalningsförhållande, din stoppförlust kan vara mindre och den potentiella vinsten blir större.

Det verkar även vara lättare för tålamodet. Du behöver inte kontrollera din otålighet när du väntar på en handel eller oroa dig för att en handel försvinner ifrån dig eftersom du kommer fortare in. Men är detta verkligen sant?

Nackdelarna: Det här är det område som de flesta människor förbiser och får då problem. En tidig öppning innebär att du vanligtvis har mindre bekräftelse och därmed har handeln en lägre vinst. Ju tidigare öppningen är, desto mindre signaler har du och högre chans att det är en falsk signal.

Problemet här är att en låg vinst kan vara lite hård för handlarens emotionella del. Även om belöning och risk vanligtvis är lägre, men högre vinstkursen överväger snabbt dina förluster, då många förluster kan vara emotionellt utmanande. En handlare måste se till att han även efter en serie förluster fortfarande följer sina regler till punkt och pricka, börjar ej tvivla på sitt system och tar tag i all handel utan rädsla utan att överhandla.

Ett system med tidig öppning låter bra i teorin, men när det gäller verkligheten är det vanligtvis alltför utmanande för de flesta handlare och de börjar snabbt avvika från planen.

2. Det sena öppningssystemet för ett mer balanserad tillvägagångssätt
Fördelar: I min egna handel föredrar jag en senare öppningssmetod eftersom det är mycket lättare när det gäller den emotionella delen. Du får mycket högre kvalitetshandel vilket innebär att vinsten generellt är högre. Detta innebär även mindre emotionella problem jämfört med ett system med låg vinst. Vi vet alla att känslor är en av de viktigaste problemen för de flesta handlare och det sena tillvägagångssättet kan hjälpa dig att övervinna många av dessa problem.

Nackdelar: Nackdelen är att du måste vara mer tålmodig och vänta på att alla signaler ska inträffa. Risken för belöning: Risken kan även vara lägre, men högre vinst räknas mot denna effekt. Nackdelarna är inte så dåliga och för proffsen är det värt att utforska den sena öppningsstilen.

Slutliga ord: ej bättre eller sämre
Den viktigaste delen här är att du måste förstå att det inte finns något bättre eller sämre. Båda metoderna kan handlas på ett potentiellt lönsamt sätt. Men en handlare måste se till att han förstår sin egna personlighet för att finna den rätta metoden för sig själv.

Är du OK med en lägre vinst? Kan du hantera vanliga förluster och inte börja tvivla på ditt egna system? Kan du sedan rida vinnarna längre för att kompensera för förlusterna? Då kan det tidiga öppningssystemet vara en bra passform.

Eller är du en mer tålmodig handlare som kan vänta på den perfekta handeln och inte har något emot att inte ha många affärer hela tiden? Jag får omkring 3 – 7 affärer per vecka med “sen” öppningsmetod som verkar fungera för mig. Det sena öppningssystemet som är kopplat till min “swing” metod, är oftast en bättre passform för personer med regelbundet dagsjobb.

Systemdesign är en viktig del av lönsam handel och många handlare hoppar över det här steget och förstår inte hur valet påverkar deras liv som en handlare och fel beslut kan till och med förstöra dina chanser att lyckas när ditt system inte matchar din personlighet. Även om du inte är medveten om det just nu, handlar du redan för närvarande om sen eller tidig öppning så jag rekommenderar att du spenderar några ögonblick att granska dig själv och din handelsstil för att få en uppfattning om var du befinner dig och vart du vill vara.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here