Det är mycket enklare, mer produktivt och betydligt mindre stressande att sätta upp ett slutgiltigt mål och tänka ut hur man ska ta sig dit, innan man börjar att investera. Det räcker inte att säga “Mitt mål är att tjäna massor med pengar”. Om man ger in i spelet utan värdefinerade mål och utan en tydlig plan, finns det risk att man utsätter sig för mycket onödig ängslan och oro. Köpa på sig fysiskt guld bara för att plötsligt bestämma sig för att gruvaktier är lukrativt. Sedan sälja gruvaktierna efter att ha läst en artikel som menar att gruvaktierna är på väg ned och så vidare.

Du behöver en plan. Ju mer du läser på desto mer övertygad blir du att ädelmetallerna är den bästa investeringen just nu, med avseende på vilken cykel vi befinner oss i.

Tänk ut en plan, skriv ner den och håll dig till den. En bra investeringsplan håller sig på banan och ökar dina chanser till framgång. Många i banksektorn spelar på rädsla och girighet för att manipulera oss. Att sitta kvar i sedeln och rida ut stormen kan vara nog så utmanade. Vissa kallar det för “klättra upp för orons vägg”. Om du har en klar och tydlig plan som du kan återgå till när tvivlen sätter in, är chansen betydligt större om du undersöker varifrån dina tvivel kommer i stället för att fatta ett förhastat beslut.

En plan bör innefatta ett mål. en strategi och en teknik.

För att kunna göra upp en plan som passar dig måste du först ställa dig några frågor. Vem är du som person? Analysera dig själv och tänk efter vilken sorts investerare du tror att du själv är. Hur hög är din risktolerans? Är du en spekulant? Hur aktiv vill du vara? Vad är viktigast: hög avkastning eller gos sömn? Investerar du för att tjäna pengar nu eller senare? Investerar du för framtiden eller behöver du en inkomst genast?

När du väl har svarat på de här frågorna är det lättare att staka ut ett mål och tänka ut en strategi.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here