Nestor Armstrong är en av de handlarna som betalar hög avkastning med låg investeringsrisk. Efter att ha analyserat sammansättningen av hans portfölj och transaktionshistoria bestämde jag mig för att kopiera hans spel. Som han säger själv – han tillhör en grupp investerare med medel och lång investeringshorisont. Jag uppmanar dig att läsa den korta intervjun med Nestor, där han beskriver sin inställning till handel.


Hej Nestor, presentera dig själv för våra läsare. Vem du är, var du kommer ifrån och vad gör du dagligen?

Jag heter Nestor Armstrong, egenföretagare inom hälsovårdssektorn, jag är en populär investerare på eToro, och även en författare. Jag är från Monterrey, en industriell stad i norra Mexiko.

Wow, du har ganska mycket intresse. Vi kan enkelt se hur du gör på marknaden, men kan vi köpa dina böcker var som helst?

Du måste vänta ett år eller två ? Till skillnad från några av de redan publicerade berättelserna och artiklarna i flera tidskrifter vill jag att mina böcker ska hitta en bra utgivare. Det tar tid, men jag är bra på det.

Varför började du investera? Hur började ditt äventyr med finansmarknaderna?

Jag avslutade mina studier inom biomedicinsk teknik då jag trodde att min karriär alltid skulle vara ansluten till sjukvården. Men efter att ha läst Rich Dad, Poor Dad av Robert Kiyosaki, började jag undra hur jag skulle bli av med denna vardagliga skattjakt. Jag ville ha frihet att välja, jag ville investera som de rika… Jag bestämde då att jag inte skulle ge upp och jag skulle inte vara nöjd med bara en diplom på väggen. Jag bestämde mig för att vara verkligt ekonomiskt oberoende och det bästa sättet att göra detta är att investera.

Kiyosakis bok är verkligen en av de mest lästa kategorierna. Som en författare som aktivt investerar, skulle du rekommendera några andra artiklar? Tror du att böcker kan göra oss till en lönsam handlare?

Av alla de goda böckerna om ekonomi och investeringar jag har läst minns jag bara några av dem. Money, Master of the Game av Tony Robbins, Rich Dad’s Guide to Investing av Kiyosaki, You Can If You Think You Can av Norman Peale, Think and Grow Rich av Napoleon Hill och Trading Habits av Holly Burns. Dessa böcker imponerade mig mest och jag rekommenderar dem till alla som startar sitt äventyr med marknaderna.

När det gäller den andra delen av kan risken i handeln minskas med kunskap. Vi hittar kunskap i många källor, inklusive böcker. Jag tror att ju mer vi vet om marknaden, finans och investering, desto bättre beslut fattar vi. Vi riskerar mindre under handel. Detta gör oss till lönsamma handlare.

Kan du beskriva din investeringsstrategi? Din statistik visar att du bara hade en dålig månad i år. Hur väljer du företag för din plånbok?

Som man kan se från mitt riskpoäng är jag en mycket försiktig investerare. Jag investerar i aktier i bolag med etablerade positioner som de som har högre avkastning än S & P500-indexet.
Jag försöker diversifiera min portfölj. Det är därför du hittar kryptovalutor, guld, statsobligationer. När jag inte ser marknadsmöjligheter försöker jag inte tvinga mig att sätta mina pengar i något företag. Jag investerar när situationen gynnar.

I augusti köpte du JP Morgan-aktier för 91,95 dollar per aktie. Hur lyckades du gå på ett sådant ställe till ett sådant pris?

Min portfölj är uppdelad i fem huvudavdelningar. En av dem är finanssektorn. Detta är en del av marknaden värd över 322 miljarder dollar. JP Morgan är den institution som är associerad med allt, bankens finansiella resultat förbättras fortfarande och avkastningen vi fick från att köpa JP Morgan-aktier exakt ett år sedan tydligt översteg avkastningen från hela marknaden.

För tillfället är dessa aktier inte så billiga. Jag är dock säker på att de fortfarande har utrymme för fortsatt tillväxt och du kan tjäna på det.

Du nämnde kryptovalutor. I slutet av augusti motsvarade de 23% av din portfölj. Kallar du dig själv ett Bitcoin fan? Du kanske är en av de som blivit lockad av den otroliga variationen av denna typ av instrument?

Jag gillar tanken bakom Bitcoin. Jag investerade i kryptovalutor eftersom jag inte tycker om fysiska sedlar. Jag gillar inte att bära dem med mig, det är obehagligt att använda, det kan lätt gå förlorat eller bli stulet. Jag gillar idén att överföra all egendom till ett digitalt utrymme.

Jag tror att kryptovalutor är ett steg framåt. I tider då modern teknik omger oss på nästan varje hörn runt på vardagen verkar sedlar vara en uttdöende art. Jag räknar med att kryptovalutor kommer att få ännu mer popularitet de närmaste åren.

Har du någon favorit typ av instrument?

Inte nödvändigtvis, även om jag måste erkänna att det är trevligt att använda produkterna eller tjänsterna i det företag man äger. Du har en känsla av att du inte bara är kund utan ägare också. Det är mycket lättare för mig att investera i aktier i ett företag som inte bara har bra resultat men också produkter som jag använder och tror på.

Jag vet vad du pratar om. Några exempel?

Visa och Mastercard. Det är en bra känsla när en del av pengarna kommer tillbaka till dig bara för att du betalar med ett kort. Jag är även ett Apple-fan. Jag jobbar också på ett projekt vars nyckelfaktor blir Alibaba-tjänster. Som du kan se har jag aktier i företag vars produkter och tjänster verkligen är användbara i deras portfölj.

Varför valde du eToro? Vad får dig att investera på den här plattformen?

När mitt äventyr med marknaderna började, kontaktade jag flera mexikanska mäklare. Jag var även intresserad av erbjudandet från sådana internationella jättar som Schwab eller Ameritrade. Men alla dessa företag hade sina krav, former och massor av pappersarbete som behövs för att skapa ett konto. Det var en mardröm, en riktig byråkrati.

Jag är en ganska enkel kille. Jag gillar att göra saker klart, jag gillar inte onödiga komplikationer av enkla saker. På så sätt slog jag till på eToro-erbjudandet. Upprättandet av kontot visade sig vara ett enkelt, jag behövde inte anmäla tiotals bekräftelser, skriva hundratals papper. Jag läste just reglerna och accepterade villkor.
Jag tycker om att använda den virtuella plattformen jag kan handla vart jag än är. Jag behöver ingen dator, jag behöver bara en mobil. Ett bra plus är givetvis möjligheten att delta i Popular Investor-programmet, där du kan få ersättning för din handel. Jag är verkligen nöjd med eToro och för mig finns det ingen bättre plattform.

SHARE
Tidigare artikelXavier86, en handlare från Kamerun
Nästa artikelJakten
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar