Stockholmbörsen avslutar veckan i en tendens uppåt med Astra Zaneca, Bravissima och Opus i täten.

Vid 10.30-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 stigit med 0,1 procent till 1.644. Omsättningen sträckte sig då till över 3 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Astra Zaneca har presenterat positiva fas 3-resultat från Pacific-studien för immuniterapibehandlingen Imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer i stadium III som inte kan opereras.

“De här resultaten är mycket uppmuntrande för patienter med lokalt avancerad lungcancer som inte kan behandlas med kirurgi. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med de regulatoriska myndigheterna runtom i världen för att ta Imfinzi till lungcancerpatienter så snart som möjligt. Vid sidan av det här kommer vi undersöka Imfinzis potential som monoterapi såväl som i kombination med tremelimumab och andra mediciner inom områden där det finns behov vid ett flertal cancerformer”, säger Astra Zenecas medicinska chef Sean Bohen som en kommentar till pressmeddelandet.

Storägaren Bravissima har sålt samtliga sina kvarvarande aktier i Bravida för kursen 61 kronor. Aktien tappade 2 procent till 61:55 kronor.

Opus steg närmare 6 procent efter en rapport som genomgående var bättre än väntat, BTS var upp närmare 3 procent.

Nedgångar: Björn Borgs backade kring 4 procent, Lucara Diamond sjönk 1 procent efter en diamantauktion och Nibe tappade 3,5 procent eller drygt 3 kronor.

 

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here