För närvarande har köp och försäljning av instrument blivit en fråga om några få musklick. Med liknande lätthet kan du börja kopiera andras positioner. Det är dock värt att komma ihåg säkerheten i våra resurser. Här är fem enkla sociala handelsregler som minimerar risken för förlust vid kopiering av signaler från andra investerare.

Behandla signalleverantören som alla andra investeringar

Den enda skillnaden mellan social trading och vanlig trading är att istället för att välja mellan AUD / USD och USD / CAD väljer du mellan PopularInvestor34 och EuroMaster99.

Bestäm vilka signalleverantörer som passar din marknadsstrategi baserat på analysen av deras profiler. Kolla vad de skriver på eToro och vad de är mest intresserade av. Börja spåra dem på ditt virtuella konto och när effekterna är tillfredsställande, gå till den faktiska handlingen.

Sök efter säljaren

För din bekvämlighet har eToro infört en sökmotor. Gå till fliken “Personer” och välj de kriterier du är intresserad av.

De viktigaste frågorna du behöver svara på är:

  • Vilken sorts typ av investerare är jag?
  • Föredrar jag att investera på lång eller kort sikt?
  • Vilka marknader vill jag undvika?

Var uppmärksam på risknivån!

eToro har infört en riskindikator för varje signalleverantör. Det mäter värdet av marknadsexponeringen och volatiliteten i handlarens portfölj. Riskindikatorn är den första som bör uppmärksammas när du letar efter din signalleverantör.

Kontrollera nuvarande och historiken på nivån av riskindikatorn. Kom ihåg – ju högre dess värde desto högre är sannolikheten för förlust vid investering i den angivna signalleverantören. Den högre risken kompenseras dock av en högre vinst vid framgång.

Diversifiering är nyckeln

Bygg upp din portfölj likt andra handlare som tjänar pengar på olika tillgångsklasser vid olika tidpunkter på marknaden.

Lita på din leverantör

Genomförandet av en grundlig analys av prestanda hos en viss signalleverantör garanterar inte vinster, men maximerar sannolikheten för att uppnå dem. Lita på din analys och resultaten från historiken av den trader du litar på.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here