Lura inte dig själv; Som handlare går du in i “strid” på marknaden, så du behöver vara förberedd precis som en soldat är när han går in i slagfältet. Förutom väsentliga föremål som vapen, ammunition och uniformer, behöver en soldat en schweizisk armékniv; ett enda verktyg som har många användningsområden, även i potentiellt livräddande användningsområden.

I dagens lektion kommer jag att förse dig med en checklista som alla handlare behöver om de vill vara ordentligt förberedda när de går in på marknadens slagfält. Du går in i “strid” varje dag när du letar efter affärer på marknaden och du behöver förberedas. Här är de 5 nödvändiga verktygen du behöver:

Handelsplattform och diagram –
Det första verktyget som en handlare behöver är en handelsplattform och diagram. Inte bara några diagram men du behöver rätt diagram. Det betyder att du behöver 5-dagars diagram. Detta är ett viktigt verktyg som du behöver i din verktygslåda, för om du inte tittar på rätt diagram får du inte den mest exakta eller tydligaste bilden av vad som verkligen händer på marknaden.

Nu, när du får dessa diagram, lägg inte några röriga indikatorer eller “EA” på dem. Jag vill bara att du ska använda handelsplattformen med nedstrippade “nakna” diagram. Det är allt du behöver för att på ett korrekt och effektivt sätt analysera och handla prisåtgärden på vilken marknad som helst.

En solid bärbar dator –
Det nästa verktyget du behöver vara säker på att ha i ditt handelsarsenal är en högkvalitativ bärbar dator. Jag rekommenderar en Ultra-bok eftersom de är väldigt bärbara och har en lång batteritid, det här är ett måste om du vill leva “cafe-liv”.

Du behöver inte en 3-stacks monitor eller super dator. Tänk mobilt, var mobil. Jag är mobil och reser mycket och jag älskar det; Jag kan handla från vilken plats som helst i världen, när som helst. Det finns ingen skrivbord eller kontor som jag är “kopplad” till.

Nu, medan jag inte stöder mobiltelefonhandel, vet jag att några av er inte har det ekonomiska sättet att ha råd med de senaste bärbara datorerna eller iPads. Så, du kan utföra din analys och handla från en smartphone på MetaTrader 4 trading platform app, men jag vill bara vara tydlig att jag inte uppmuntrar folk att sitta där hela dagen på sina telefoner, eftersom telefonvyn är en förvrängd vy över diagrammen och jag tycker personligen inte om det. En iPad skulle vara bättre än att handla på en telefon till exempel. Telefonhandel är det sista utvägen om du verkligen inte har något annat sätt.

Ett annat verktyg som följer med en bärbar dator är en bra Wi-Fi-anslutning eller mobilanslutning via din telefonleverantör. Självklart, för mig, för att jag lever ett sådant mobilt liv har jag ett mobilt datapaket på min telefon.

Handelsdagbok och kalkylblad –
Det nästa verktyget du behöver är en handelsdagbok och kalkylblad för att spåra din handelsprestanda. Detta är ett kritiskt verktyg som många handlare inte tror på eller använder efter ett tag och det är stora misstag.

Anledningen till att en handelsdagbok och ett kalkylblad är så viktigt är att du behöver något för att hålla dig själv ansvarig och ärlig. Handel är ett självständigt typ av yrke; Det är bara du och datorskärmen/diagrammen.

Riskkapital –
Du behöver en bankroll. Det här kanske inte verkar självklart, men dina pengar är ett verktyg. Utan det har du ingen chans att uppnå framgång eller lära dig riktig handel. Du måste ta hand om det till varje pris.

Det finns flera faktorer som knyter samman med ditt riskkapital:

Du behöver lära dig hur du hanterar ditt riskkapital, med andra ord, du behöver en handelshanteringsplan för pengar och de saker som går hand i hand:

Hur mycket riskerar du per handel
Positionsstorlek
Risk/belöning
Det är en bra idé att titta på detta belopp (ditt riskkapital) som en kvartals- eller årlig handelsbudget, i motsats till att du lägger in alla dina pengar från första början. Om du är värd 10k kommer du inte att sätta in 10k.

Försök att lägga budget på årsbasis. Eftersom det är ett verktyg och du vill att verktyget ska vara där när du behöver det mest. Se till att du lägger budget på ditt riskkapital kvartalsvis eller årligen. Vad de flesta gör är att sätta in allt och efter en stund så är allt borta. Det enda sättet att se till att pengverktyget alltid finns där är att fördjupa sin distribution.

Handelsstrategier “verktygslåda” –
Personligen har jag 3 eller 4 huvudsakliga handelsstrategier eller ingångssignaler som jag använder. Detta skulle anses vara ett icke-fysiskt verktyg eftersom det är allt i mitt huvud, men det är inte mindre viktigt än något av de andra mer konkreta verktygen vi diskuterat redan.

Jag vill hjälpa dig att lära dig att handla marknaden framgångsrikt genom att lära dig samma handelsstrategier och idéer som jag har använt i flera år och fortsätter att använda till denna dag. Det är inte lätt att lära sig rätt sätt att handla eftersom det finns så många olika åsikter och metoder.

Jag hoppas att den här lektionen har hjälpt dig att lära dig 5 av de viktigaste verktygen varje handlare behöver när de rider ut på det virtuella slagfältet som är marknaden.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here