Handel är inte så komplicerat och när vi arbetar med våra handlare märker vi att några små tricks ofta kan få stor påverkan.

I dagens artikel delar jag ett väldigt enkel trick som helt ändrat min handel. Det hjälper dig att hantera dina känslor bättre och ge en mer stressfri handelsmiljö. För mig personligen är det också ett trick som tillåter mig att resa världen runt om och spendera bara 30 minuter – 60 minuter varje dag på att titta på diagram.

De problem som handlare har är:

▪ Hoppar in i affärer för tidigt
▪ Panikryck när du plötsligt ser ett stort ljus i din riktning
▪ Att råka ut för en falsk breakout
▪ För mycket onödigt pillande med affärerna

Jag är säker på att det kommer att låta bekant och att om du skulle kunna övervinna dessa problem skulle ditt handelskonto se väldigt annorlunda ut. Du kan även eliminera mycket stress och oro från din handel.

Mid-candle-beslut

Handlare blir ofta besvikna när de hör mina tips men när de försöker så kommer de aldrig att gå tillbaka.

Många problem handlare har kan elimineras när en handlare slutar göra “mid-candle- beslut”. Det innebär att du endast har fattat handelsbeslut (inlämning av handel, stängning av handel, flyttning av stopp etc.) när ett ljus är helt stängt. Om du är på 1H-tidsramen tittar du bara på diagrammet en gång i timmen när ljuset stängs; när du är på 4H tittar du bara på diagrammet en gång var 4: e timme när ljuset stängs. Och så vidare…

Fungerar det verkligen?

Jag erkänner att det låter väldigt enkelt och många handlare kommer nu att skrika att detta är totalt och fullständigt skitsnack men om du är en av dem, titta bara på din egna prestation och låt mig veta hur din nuvarande inställning fungerar!?

Candle-close-tekniken är ingen hemlighet och det kommer inte plötsligt att göra dig till en lönsam handlare men jag garanterar att du snabbt kommer att se de positiva effekterna på din handel.

Många handlare känner sig mycket bättre när de håller sig borta från att slumpmässigt hoppa in och ut ur affärer, fångas i pressar och löper in i falska breakouts.

När du är i en handel ställer du stopp och mål och stänger sedan handelsplattformen. Du kommer bara tillbaka när ljusen stänger eller när en prismärkning går av. Många handlare förstör bra affärer för att de blir rädda för varje tick som går mot dem. Candle-close-tekniken kommer även hjälpe dig att hantera detta mycket bättre.

Avvägningen

Med allt har detta tillvägagångssätt både fördelar och nackdelar:

Fördelar med candle-close beslut
Man undviker falska breakouts
Stressfri handel
Inga slumpmässiga hopp in och ut i handeln
Mindre tid vid skärmen är bättre
Undviker falska signaler
Stannar i trender längre

Nackdelar
Man missar några affärer
Reagerar för sent till en vändning

Proffsen får fördelarna att väga mer än nackdelarna. Hitta de små tricksen som så småningom kommer hjälpa dig att skapa en mer kraftfull handelsstrategi.

Kommer du ihåg min 20 SMA-regel? Det är även en av de enkla saker som kommer att få stor inverkan på din handel.

Mitt senaste kontor i Thailand. Jag tar bara ut Macbooken var fjärde timme för att kontrollera mina nuvarande affärer och potentiella inställningar.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here