zcash KryptovalutorZcash

Zcash (ZEC) är skapad av Zerco Wilcox, en decentraliserad peer-to-peer-valuta. Den byggdes baserat på källkoden till Bitcoin, men till skillnad från de flesta populära digitala valutorna kan den, med hjälp av en väldigt avancerad krypteringsalgoritm zero-knowlegde, den så kallade zK-snark, ge maximal anonymitet till varje deltagare i transaktionen. Även om transaktioner lagras i en blockchain tillgänglig för varje nätverksdeltagare är både mottagaren, avsändaren och överföringsstorleken anonym.

Zcash pris

Zcash kursDet är även värt att notera att potentialen i zk-snark är mycket bredare än att bara ge anonymitet. I teorin kan du med denna signatur även verifiera korrekt utförande av någon algoritm utan att avslöja vilken data som används eller vad resultatet är. När det gäller transaktioner är sk-snark ett bevis på att skicka mynt i enlighet med reglerna för systemet. Detta innebär att avsändaren var ägare av adressen med mynten som han hade sänt och att det inte hade skickats mer än den bestämda summan.

Början

Arbetet med att skapa ett protokoll Zerocash ursprungligen startade 2014 tack vare samarbete med University of Jon Hopkins, University of Tel Aviw, Massachusetts Institute of Technology och Israel Institute of Technology. Formellt har Zcash projektet meddelades den 20 januari 2016 av Zooko Wilcox, grundare av Zerocoin Electric Coin Company. Lanseringen av nätverket ägde rum dock endast den 28 oktober 2016.

Zcash Mining

Genom att använda Equihash (Proof-Of-Work) -algoritmen kopieras Zcash nu primärt på GPU. Denna algoritm låter dig effektivt använda CPU-enheten för att gräva mynt. Det gör det svårt att designa ASICs som är dedikerade till att gräva den här valutan. En mycket speciell egenskap hos denna algoritm är det väldigt lilla slutliga beviset som är lätt att verifiera.

Du kan du använda både AMD- och Nvidia-kort. Claymore är det bästa vertyget för AMD. Nvidia används bäst med Nicehash Equihash miner.

Grundläggande information om valuta

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here