BitShares

Det är en teknik som stöds av en ny generation entreprenörer, investerare och utvecklare som är intresserade av att hitta fria marknadslösningar genom att använda kraften i globalt decentraliserad konsensus och beslutsfattande. Konsensus-tekniken kan hantera ekonomin på det sättet som Internet har gjort med information. BitShares kan använda den kombinerade kraften i hela mänskligheten för att samordna, upptäcka och samla kunskap i realtid, tidigare otillgänglig. Denna kunskap kan användas för effektivare samordning av resursfördelningen till deras mest produktiva och värdefulla användning.

Bitcoin är det första helt autonoma systemet med distribuerad konsensusteknologi för att skapa ett effektivare och mer pålitligt globalt betalningsnätverk. Den viktigaste nyheten är Blockchain, kryptografiskt skyddad med en offentlig bok över alla konton i Bitcoin nätverket, vilket underlättar överföringen av värden direkt från en person till en annan. För första gången i historien behöver finansiella transaktioner på Internet inte längre en mellanhand.

BitShares avser att utvidga blockchain-innovationen till alla branscher som är beroende av Internet för att tillhandahålla sina tjänster. Oavsett om det är banker, börsen, lotterier, val, musik, auktioner och många andra, låter den digitala boken skapa distribuerade autonoma företag (eller DAC – Distributed autonoma företag) som tillhandahåller tjänster av bättre kvalitet till en bråkdel av kostnaderna genom sina traditionella, centraliserade motsvarigheter. DAC introducerar en ny paradigm i organisationsstrukturen, där företag kan fungera utan mänsklig hantering och under kontroll av omutlig uppsättning av affärsregler. Dessa principer kodas i offentligt granskad öppen källkodsprogramvara distribuerad på datorer som tillhör aktieägare i företag, vilket kommer att säkra företaget mot slumpmässig kontroll utan någon ansträngning.

BitShares gör vad Bitcoin har gjort för företag, med hjälp av sin distribuerade konsensusteknologi för att skapa företag som är globala, transparenta, pålitliga, effektiva och viktigast av allt, lönsamma.

BitShares har genomgått många förändringar och har gjort allt för att hålla sig på blockchain-tekniken. I slutet av 2014 kombinerades några DAC och X avlägsnades från “BitShares X” för att bli bara BitShares (BTS).

Konsensus teknik

Konsensus är en mekanism som ansluter människor som beslutar om enhetlig och rationell handling. Tekniken anses inte vara traditionell, eftersom “teknik” av konsensus är grunden för demokratisk samhällsstyrning och samordna aktiviteter för den fria marknaden, uppfann av Adam Smith, som kallade det “osynliga hand”. Att fatta beslut med konsensus gör att alla deltagare kan komma överens om att lösa problem, även om det inte är det föredragna handlingssättet för varje enskild deltagare.

Bitcoin var det första systemet som integrerar en helt decentraliserad konsensusmetod med modern internetteknik och peer-to-peer-nätverk för att underlätta överföringen av värde genom elektronisk kommunikation.
Strukturell Proof-of-work, som skyddar och underhåller nätverket av Bitcoin är ett sätt att organisera människor som inte nödvändigtvis litar på varandra för att agera i bästa intresse för alla deltagare i nätverket. BitShares ekosystem använder Delegated Proof of Stake för att hitta effektiva lösningar för en distribuerad beslutsprocess.

Distributerade autonoma företag (DAC)

Distribuerade autonoma företag (DAC) opererar utan mänsklig inblandning, under kontroll av oförstörbara uppsatta affärsregler. (Det är därför dem måste distribueras och vara autonoma.) Dessa regler implementeras som offentligt granskad öppen källkodsprogramvara distribuerad på sina aktieägares datorer. Du blir aktieägare genom att köpa “aktier” i företaget eller kommer att belönas med dessa aktier genom att tillhandahålla tjänster till företaget. Dessa aktier kan ge dig rätt att delta i “vinst”, delta i utvecklingen och/eller inom driften av företaget.

BitShares-gruppen

BitShares-samhället är ett globalt nätverk av personer vars gemensamma mål är att skapa och delta i olika distribuerade, autonoma företag. Det är främst inriktad på laget BitShares och tredje part som använder Grafen (en uppsättning verktyg som gör det möjligt för BitShares existens) för att skapa ditt egna distribuerade autonoma Företag. Dem viktigaste diskussionerna i BitShares-gemenskapen äger rum på BitSharestalk.org.

Prisstabila kryptovalutor

SmartCoin är en kryptovaluta vars värde bestäms i förhållande till en annan tillgång, såsom US-dollar (USD) eller guld. SmartCoins har alltid 100% eller mer av det värde som stöds av den underliggande BitShares-valutan, nämligen BTS och kan konverteras när som helst till den växelkurs som fastställs av det pålitliga priset.

I alla, utom dem mest extrema marknadsförhållandena, har SmartCoins garanterat minst ett nominellt värde. Liksom andra kryptovalutor är SmartCoins utbytbara, delbara och fria från några begränsningar.

Decentraliserade tillgångsbörser

BitShares ger en väldigt effektivt, decentraliserat utbyte med alla funktioner som du kan förvänta dig från en handelsplattform. Den kan hantera den volym som råder på NASDAQ och avveckling av order följer dess inlämning.

Decentralisering säkerställer BitShares motstånd mot fel. När en centraliserad börs är i fara attackeras miljoner dollar och tusentals användare samtidigt. I ett decentraliserat system påverkar varje attack eller misslyckande endast en användare och hans/hennes fonder. Användare har kontroll över sin egna säkerhet, vilket kan vara mycket bättre än med någon centraliserad enhet.

I princip utförs transaktioner på BitShares marknadsplats inom några sekunder, som på något centraliserat webbgränssnitt. I motsats till centraliserade börser kan det emellertid inte vara högfrekventa (HFT) transaktioner, förskottstransaktioner eller dolda transaktioner. Detta ger alla spelare lika möjligheter.

Användbara länkar

Hemsida: https://bitshares.org
Dokumentation: http://docs.bitshares.org
Block Explorer: http://cryptofresh.com
Forum: https://bitsharestalk.org/
Twitter: https://twitter.com/bitshares
Telegram: https://t.me/BitSharesDEX

Tidigare artikelKryptovalutor – Triggers (TRIG)
Nästa artikelKryptovalutor – OmiseGO
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here