Ripple, även känd som Ripple Transaction Protocol (RTXP) eller helt enkelt Ripple Protocol, är ett betalningssystem baserat på blockchain-tekniken. Ripple är också en av de mest populära kryptovalutorna i världen och marknadsvärdet av XRP i slutet av september 2017 uppgick till 7,56 miljarder dollar. Liksom Bitcoin och andra CryptoRipples är Ripple baserat på ett open source-protokoll där användarna överensstämmer och bekräftar varandras transaktioner. Precis som många andra, som till exempel kryptovalutan litecoin, blev Rippel en plattform som är mycket snabbare och märkbart billigare än Bitcoin.

Om användarens ord är sann, har de företag som redan har antagit Ripples fått en konkurrensfördel. Mynt gör det möjligt att införa ett mycket mer kundvänligt betalningsalternativ till mycket lägre kostnad än de traditionella eller bitcoinbaserade sätten.

Ursprungen av krusningar går tillbaka till tiden för BTC. Ryan Fugger har arbetat med det decentraliserade monetära systemet sedan 2004. Hans dröm om att skapa en valuta som är helt baserad på dess enskilda användare som samtidigt blir av med mellanhänder som regeringar och centralbanker blev förverkligad med Ripple.

Fugger har skapat RipplePay, en finansiell tjänst som är utformad så att kunderna kan göra säkra betalningar online. Det var dock bara en prototyp och Fugger efter år av förbättring och utvidgning av hans vision har slagit ihop sig med flera liksinnade visionärer.

Rippeln i den form vi känner idag kom ut i dagsljus under 2012. I början av hans kryptogram, vann Fugger kryptovalutaanvändarnas hjärta och sinne. Idag är Ripple en av de viktigaste valutorna som används av kända finansiella varumärken som UniCredit, UBS och Santander. Ripple har attraherat de flesta av världens stora banker – främst genom avancerad projektinfrastruktur, säkerhet och låga transaktionskostnader.

Tänk på att krusningen fortfarande utvecklas. Ja, det används redan av vissa företag, men många industrijättar väntar fortfarande på den slutliga versionen, det gör även vi också.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here