Peercoin

Detta är en av dem kryptovalutorna som ligger väldigt långt ifrån Bitcoin. Det viktigaste PPC-protokollet införde ett stort antal viktiga förändringar och förändrade kraftigt dem grundläggande principerna för valutan.

Peercoin kurs
Skaparna av Peercoin är Scott Nadal och gömmer sig under aliaset Sunny King. Den första av skaparna drog sig tillbaka från projektet och endast den Sunny King förblir aktiv. Mynten skapades den 12 augusti 2012 och är därför en av världens äldsta kryptokurvor.

Obegränsad tillgång

I själva verket är de flesta virtuella valutorna en imitation av Bitcoin och dess grundläggande funktioner. I fråga om Peercoin är motsatsen sant. Skaparna av Peercoin bidrog till att introducera några intressanta innovationer till kryptomarknaden. Först och främst pratar vi om ett system som kombinerar proof-of-stake och proof-of-work-lösningar. Likt andra mynt kan mynt även här grävas ut, men huvuddelen av nätverket upprätthålls av valutahållare som drar nytta av detta – precis som miners.

Även om Peercoin till skillnad från Bitcoin inte har en tydligt definierad myntgräns, så är utbudet nästan obegränsat, det har ett deflationelement i det. På grund av detaljerna i den kombinerade proof-of-stake och proof-of-work, förstörs 0,01 PPC oåterkalleligt för varje kilobyte av transaktionen.

Mer säkerhet och energibesparingar

Introduktionen av detta system innebär att risken för någon som når 51% av nätverksenergin minskar. Tack vare användningen av systemet för proof-of-stake skapas nya mynt, inte bara av miners utan även av ägarna själva. Dessutom försöker Peercoin att i framtiden generera flest mynt av innehavarna (POS) istället för miners (POW). Med ökningen av svårighetsgraden kommer mining av mynten att bli mindre och mindre lönsamt.

Vidare kräver upprätthållandet av nätverket mindre energi än i fallet med hasches som genereras av kraften hos datorn.

Den innovativa algoritmen för denna decentraliserade P2P-valuta innebär att säkerheten är definitivt högre och energiförbrukningen är klart lägre. Utmärkelser för mining och underhåll av nätverket beviljas på betydligt mer ärliga regler än vad gäller andra digitala valutor.

Avgift, det vill säga transaktionsavgiften är fastställd till 0,01 PPC / kb och som jag nämnt tidigare är det oåterkalleligt förstört. Det innebär att miners inte får bonus för transaktioner men endast belöningar för block. Den fasta avgiften innebär att du inte kan påskynda transaktionen.

Peercoin Mining

För den genomsnittliga brödätaren kan det vara en mycket bättre lösning att gräva andra valutor eller samla PPC-mynt i POS-systemet. För att göra detta, ladda ner och installera bara Peercoin-wallet, överför alla typer av mynt till det och låt det aktiveras med en aktiv internetanslutning. Det enda du behöver komma ihåg är att checka in de inställningarna som vår plånbok ska dekrypteras i syfte att “mynta” mynt. Beroende på mängden mynt i plånboken får vi en viss mängd mynt som en del av POS-blocken.

Grundläggande information om valutan

  • Namn: Peercoin (PPC)
  • Webbplats: www.peercoin.net
  • Målmängden mynt: inget slutet område
  • Svårighetsmatchning: varje block
  • Hashing-algoritm: SHA-256
  • Initialpriset i mynt för det frigjorda blocket: beror på blockets svårighet
  • Nya block: var 10: e minut
  • Startdatum: 19 augusti 2012

 

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here