EOS

EOS är en ganska ung kryptovaluta, skapad den 1 juli 2017 som ett resultat av ICO utförd av block.one – ett företag som ansvarar för tanken på ett nytt token.

EOS kurs

Den krypto-baserade blockchain är ett decentraliserat operativsystem utformat för att stödja kommersiella applikationer. Plattformen skapad av block.one ger alla nödvändiga funktioner i standardsystemet, vilket möjliggör skapandet och genomförandet av nya applikationer. I teorin är EOS väldigt likt Etherum, men det finns flera skillnader.

Först och främst upphörde skaparna av kryptovalutan från att samla transaktionsavgifter. I stället för att betala för varje transaktion blir användare som köper tokens ägare till en del av nätverket och har därmed rätt att använda sina resurser i proportion till sin andel. Därför antar vi att om hela EOS-poolen var 1000 tokens (faktiskt det finns en miljard) och vi hade tio av dem, då kunde vi använda 1% av datorkraften i hela EOS-nätverket.

EOS notering


Skillnaden som även fångat allas uppmärksamhet är nätets skalbarhet. När det gäller Ethereum föredrar miners att välja högkostnadstransaktioner för att inkludera dem först i blockkedjan. Eftersom Ethereum-nätverket har begränsad bandbredd och datakraft är det inte svårt att föreställa sig en situation där transaktioner med höga avgifter täpper nätverket, vilket effektivt hindrar transaktioner med lägre värden.

EOS, som utvecklaren försäkrar, är immun mot DDoS-attacker. På grund av nätets karaktär beror dess bandbredd på antalet ägda spammare, för att effektivt blockera nätverket, skulle behöva de ha en betydande mängd tokens. Block.one medger att det inte kan garantera skydd mot DDoS-attacker av program som skapats på bas av block.one-plattformen. Eventuella attacker på en eller flera av dem kommer emellertid inte att påverka hela nätverket, utan bara på den som attackeras.

Vem skapade EOS?

Programvaran skapades av ett team av erfarna programmerare från block.one – ett företag registrerat på Caymanöarna. Företagets grundläggande verksamhet är att tillhandahålla IT-lösningar för företag, inklusive blockchain-baserad teknik. Du kan läsa gruppmedlemmarna på block.on hemsida.

Är token strukturen öppen?

Ja, EOS bygger på öppen källdokumentation som alla har tillgång till.

Hur kan jag få tokens?

För att delta i EOS-distributionen behöver du bara en kompatibel Ethereum plånbok eller ett program som låter dig skapa en privat nyckel. Det kommer att användas för att interagera med smarta kontrakt och överföringstokens.

EOS-baserad distribution startade den 26 juni 2017 klockan 13:00 UTC och kommer att ligga i ytterligare 341 dagar. Under denna period distribueras en miljard tokens på följande villkor.

20% av hela poolen gjordes under de första fem dagarna efter ICO: s start
70% av tokens kommer att fördelas över 350 perioder varande jämnt 23 timmar
10% EOS är reserverat för block.one-utvecklare. Dessa symboler kan inte säljas, bytas eller överföras till en annan portfölj i Ethereum-nätverket.

Vilka ETH-plånböcker är kompatibla med EOS?

Utvecklare rekommenderar att du använder MetaMask (ett tillägg till Chrome-webbläsaren) eller MyEtherWallet. Dessutom räknar skaparna på deras hemsida portföljer som inte fungerar med sina tokens. De är:

  • Cryptopia
  • Jaxx
  • Exodus
  • Coinbase
  • Poloniex
  • Kraken
  • Bitfinex
  • Bittrex
  • Cex.io

Kan jag överföra poletter inköpta till andra adresser?

Även om block.one inte är direkt involverat i överföring av tokens, är det möjligt att skicka dem i peer-to-peer-nätverket eller genom tredje part. Tokens upphör att överföras efter distributionsprocessen, dvs. 1 juni 2018 kl. 10:59:59 UTC.

Finns det några extra avgifter i samband med överföringen?

Det är en token baserad på Ethereum-nätverket och därför är överföringen kopplad till extra avgifter som tas ut av ETH-nätverket själv.

Grundläggande information om valutan

Namn: EOS
Whitepaper:   https://github.com/EOSIO/Documentation/blob/master/TechnicalWhitePaper.md
Källkod: https://github.com/EOSIO/Documentation
Webbplats: https://www.eos.io
Försäljning: https://www.eos.io/#token-sale
Facebook: https://www.facebook.com/eosblockchain/
Twitter: https://twitter.com/EOS_io
Antal mynt i omlopp: Mål 2.000.000.000

Tidigare artikelKryptowalutor – IOTA
Nästa artikelKryptovalutor – Ethereum (ETH)
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here