NXT

NXT kallas ofta andra generationens kryptovaluta. Dess historia går tillbaka till september 2013, då Bitcointalk.org-användaren BCNext skapade en tråd där han bad andra forummedlemmar om små bidrag för att skapa en ny kryptovaluta. Kapitalhöjningsprocessen avslutades den 18 november och det första blocket i det nya myntet skapades sex dagar senare. Vid den tiden fördelades 1 miljard Nxtcoin bland 73 investerare som deltog i ICO.
Nästa är en valuta skapad i Java och baserad på Proof of Stake, vilket innebär att ha mer NXT ökar chansen att få ett annat block. På grund av detta faktum kan efterföljande block erhållas på sådana enkla maskiner som en liten Raspberry Pi. Inget behov av att ha enorm datorkraft som behövs för att extrahera ytterligare block gör att det blir ett mycket mer miljövänligt förvärv av kryptovalutor. Den mindre datorkraften är lika med den lägre efterfrågan på el. Användandet av kryptovalutor tar hand om miljön i motsats till BTC-ägare, vars grävmaskiner i slutet av 2017 absorberade mer energi än de flesta av Afrika.

NXT ekosystemet

NXT-strukturen går långt bortom den klassiska kryptovalutan. Blockchain Nextcoin fungerar även som:

valutamarknaden – Användare av NXT kan köpa och sälja fysiska varor och tjänster direkt från Kryptoportföljen. Tack vare bristen på en mellanhand bör priserna på erbjudna varor vara mer konkurrenskraftiga än på andra ställen. Men i början av 2018 var antalet aktiva auktioner fortfarande ganska små:

decentraliserad handelsgolv – tack vare användningen av blockchain har NXT-användare tillgång till en säker och snabb plattform för utbyte av olika finansiella tillgångar (från Bitcoin till kaffebönor).

Data Cloud – Blockchain Next, förutom att vara ett arkiv av transaktioner, kan den också användas som en säker plats för lagring av data. Det viktigaste inslaget i NXT är emellertid möjligheten att skapa en permanent och oföränderlig dokumentsignatur som låter dig placera dokument med laglig kraft i blockkedjan.

röstsystem – en annan egenskap som skiljer sig från Next är möjligheten att rösta med hjälp av blockkedjan. Användare kan skapa både enkla enkäter som syftar till att mäta den allmänna opinionen eller välja en kandidat för rätt position samt godkänna eller avvisa enskilda transaktioner inom nätverket. Röstsystemet är därför ett av verktygen för att styra hela ekosystemet.

Dessutom garanterar Nextcoin fullständig anonymitet för sina användare. Plattformen tillåter sändning av krypterade meddelanden, som endast kan läsas av mottagaren. Dessutom har det implementerats till nästa system en myntmjukningsmekanism som fullständigt förhindrar spårning av krypt-transaktioner. Anonymitet har ett pris – transaktioner med användning av en blandningsmekanism kommer att pågå lite längre än att utföras på ett traditionellt sätt.

Mining NXT

Kryptovalutan är redan utgrävad och utbudet är begränsat till 1.000.000.000 enheter. Användare, istället för traditionell myntritning med grafikkort eller speciella enheter, belönas utifrån antalet NXT-höll. Forging-processen visas tydligt i följande video (grundläggande engelska krävs):

Specifikation

Namn: NXT
White paper: https://www.dropbox.com/s/cbuwrorf672c0yy/NxtWhitepaper_v122_rev4.pdf
Webbplats: https://nxtplatform.org
Facebook: https://www.facebook.com/NxtBlockchain/
Twitter: https://twitter.com/nxtcommunity
Hashing-algoritm: SHA-256
Nya block: var 1 minut
Antalet mynt i omlopp: 1 000 000 000
Källkod: https://bitbucket.org/JeanLucPicard/nxt/overview
User guide: http://nxtwiki.org/wiki/Main_Page

Tidigare artikelKryptovalutor – Verge (XVG)
Nästa artikelKryptovalutor – Cardano
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here