Bitcoins marknad växer snabbt och lockar ett stort antal investerare som tidigare inte handlat på marknaden och det är dessutom en riktig revolution med tanke på dem tidigare betalningssystemen som vi hittills har känt tll.

Vad är Bitcoin?

Eftersom inte alla våra läsare är väl insatta inom kryptovalutan har jag beslutat att förbereda en artikel som besvarar en grundläggande fråga: Vad är Bitcoin egentligen (BTC)?

Vad påverkar värdet av Bitcoin?

BTC är baserad på fri programvara, peer-to-peer (modell för kommunikation i nätverket, vilket kan ansluta maskinen över hela världen att ge dem samma behörighetsnivå) så att den virtuella valutan kan överföras till någon annan plats på jorden på bara några sekunder. Mynt har inte sin fysiska motsvarighet, dem är inte ett konkret objekt – du kan lika gärna kalla dem för en samling kodrader. Varje enskild BTC har sin egna unika kod. Det är det här begreppet som är det svåraste att förstå – hur kan Bitcoins ha värde om de inte är fysiska pengar? Svaret är väldigt enkelt – människor värderar Bitcoins värde. Det är ett slags informell överenskommelse, där vi antar att BTC har ett värde som leder till fysisk pengar – så länge den virtuella valutan har ett intresse, så kommer värdet att gå upp.

Som det visar sig är detta inte så mycket avskilt från verkligheten. Kom ihåg att den amerikanska dollar hade guldöverdrag fram till 1971. För närvarande har sedeln med en dollar uppgått till 1 USD eftersom vi alla enades om det – inte på grund av ädel guld. Hela världen driver idag virtuella pengar – banköverföringar, kortbetalningar, inköp på nätet etc.

Vad betyder detta för Bitcoin? Så länge som dess värde stöds av intresset ​​av människor som använder det – som i fallet med “riktiga” pengar – så kommer den att vara ett fullvärdigt betalningsmedel.

Hur skapas Bitcoins?

Bitcoins genereras av datorkraften i datorer. I dem första antagandena skulle alla kunna generera BTC på sina egna maskiner. Eftersom potten av mynt som kan genereras på ett sådant sätt är begränsad och stäng, så ökar svårighetsgraden med varje BTC i den pågående cirkulationstiden. Därför skapas kraftfulla “minor” av Bitcoins över hela världen, bestående av hundratals, om inte tusentals samarbetsvilliga processorer, grafikkort och andra komponenter. I praktiken betyder det att den genomsnittliga användaren inte längre har möjlighet att själv gräva ett virtuellt mynt. Det enda som förblir är användares köp.

Varje utgrävd BTC går till en så kallad blockchain – ett informationsarkiv där kodlinjerna för varje mynt och alla transaktioner som görs med den lagras. Dessa transaktioner är speciellt krypterade med hjälp av väldigt komplicerande och komplexa matematiska bevis. Tack vare detta är vi säkra på att en specifik BTC endast kan tilldelas en person samtidigt. Det här är en garanti, för att om vi har ett mynt, så kan ingen annan i världen ha den i sin portfölj – om vi inte skickar det själva eller bli offer för ett hackingattack.

Var kan jag få BTC och varför lagrar jag dem?

Om du vill köpa Bitcoins måste du först konfigurera din portfölj. Tänk på det som en applikation som du har i din telefon / dator, som skapades enbart för dig, vilket ger dig möjlighet att hantera BTC.

Det finns många typer av portföljer och var och en har sina svagare och starkare sidor. Vissa lägger på traditionalla och skriver ner sina myntkoder på ett pappersark. Tack vare det är vi 100% säkra på att ingen kommer att kunna stjäla dem. Det är emellertid en olägenhet när du gör en transaktion, därför är den mest populära portföljen en stationär portfölj – vi laddar ner den till datorn/telefonen och hanterar våra BTC därifrån.

Okej, var kan du få Bitcoins? Bitcoin är helt oreglerad och decentraliserad – det finns hundratals mindre eller större BTC-utbyten runt om i världen som ger dig möjlighet att köpa dem för normala pengar. När du minst har en BTC kan du betala för tjänster och produkter eller behandla det som en investering.

Behandla BTC som riktiga pengar

Du borde behandla virtuella mynt exakt som du skulle med normala pengar – främst när det gäller att ta hand om din plånboks säkerhet och de pengar som deponeras på den. Transaktioner med misstänkta enheter eller oförändrade börser är inte ett alternativ. När du har gjort en transaktion och skickat ditt mynt med sin egna kod, då kan det senare inte göras tvärtom.

Bitcoin-marknaden är väldigt ny och många människor är intresserade av det som aldrig tidigare haft att göra med investering. Många bedragare försöker utnyttja det för att lura naiva och lättlurade marknadsinvesterare.

Varför är det värt att använda Bitcoin?

BTC tillåter dig att överföra alla pengar i realtid och med minimala, nästan oförklarliga avgifter. Överför BTC värt tusentals kronor och löner för mindre än 50 cent. Överföringar är helt säkrade. I händelse av att vi skulle vilja göra en liknande överföring av samma medel vid en normal banköverföring, skulle det inte bara ta hela dagen utan det skulle dessutom kunna belastas med 1-3% avgift av det totala värdet av överföringen. Bitcoins tillåter frihandel och undviker kostsamma bankavgifter. Bitcoin är helt decentraliserad – oavsett vilket land du är i och vart du vill skicka BTC till, kommer transaktionen att ske i ett ögonblick.

Vet du vad BTC är?

Vi hoppas att den här korta artikeln hjälper dig att bättre förstå det grundläggande begreppet av Bitcoins. Som med alla nya system krävs det att man observerar och får egen erfarenhet för att få bredare kunskaper. Idag ville vi bara ta dig närmare BTC – som har potentialen för att bli framtidens pengar.

Tidigare artikelDagens option – CALL på AUDCHF 20/12/2017
Nästa artikelVad är Dogecoin?
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here