Det är ett open source blockchain-projekt som utvecklats av Qtum Foundation från Singapore. Qtum kombinerar den modifierade Bitcoin Core-infrastrukturen med en kompatibel version av Etherums virtuella maskin (EVM). Interoperabilitet bör förstås som den ömsesidiga växelverkan mellan programsystem som möjliggör informationsflödet mellan dessa system.

Stiftelsen vill skapa en offentlig blockchain för företag, arbetet syftar till att införa en plattform för olika marknader som telekommunikation, säkerhet, finans, logistik. Qtum syftar med att genomföra de bästa delarna av Bitcoin och Ethereum-projekt i en affärsvänlig blockchain.

100 miljoner tokens genererades under första försäljningen sedan 16 mars 2017. Leveransen av QTUM-token kommer att fördelas enligt följande:

– 51% av Qtum-tokens (51 000 000) skickas via crowdsale.

– 20% av Qtum-tokens (20.000.000 QTUM) kommer att fördelas mellan grundarna, tidiga sponsorer och utvecklingsgruppen.

– 29% av Qtum-tokens (29.000.000 QTUM) kommer att spenderas på samhällsinitiativ för företagsutveckling, samt akademisk forskning, utbildning och marknadsutbyggnad.

Qtum använder sig av full decentralisering, dessutom vill utvecklarna skapa en virtuell värld på alla mobila enheter. Blockchain-systemet är tillgänglig med en mobilversion under namnet Go-Mobile och är avsedd att stödja arbete på enheter som smartphones eller surfplattor.

Grundläggande information 

Namn: Qtum
White paper: https://qtum.org/uploads/files/a2772efe4dc8ed1100319c6480195fb1.pdf
Webbplats: https://qtum.org/en/
Blogg: https://blog.qtum.org
Facebook: https://pl-pl.facebook.com/QtumOfficial/
Twitter: https://twitter.com/qtumofficial
Antal mynt i omlopp: 100.000.000 Qtum

Tidigare artikelNamecoin – Kryptovalutor
Nästa artikelKryptovalutor – Siacoin (SC)
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here