Siacoin (SC)

Det är en kryptovaluta som är relaterad till en datalagringsplattform som låter dig köpa lagringsutrymme på nätverket i utbyte mot rätt betalning. Det fungerar på liknande sätt som Dropbox eller Google Drive. I detta syfte använder projektet SIA-nätverket, vilket skiljer sig från de allmänt kända molnen, eftersom det inte har några egna skivor, bara programvara som tillåter användare att hyra och ta ut avgifter.

Vid denna tidpunkt är masslagrings tjänster centraliserade och data lagras på en tredje part (till exempel Google). För SIA-nätverk är datalagring decentraliserad. Det finns ingen enskild server, men alla användare av Sia ger oberoende ledigt utrymme på sina enheter till andra användare i utbyte mot vad de tar ut. Detta är möjligt på grund av algoritmer med blockchain-teknik som krypterar innehållet i samlade filer.

Till exempel har en intresserad person laddat ner och lanserat lämplig programvara på sin dator, då kan han extrahera en del av den på hårddisken och göra sitt minne tillgängligt som ett molnlagringssystem. Av logiska skäl är filerna krypterade så att vi inte kommer att kunna bestämma vilken data användarna är värd för datorn.

Ett av styrkorna i detta projekt är – 10 gånger lägre än det billigaste erbjudandet från google. Dessutom ska data vara ännu säkrare. På server eller dator kommer våra filer inte att vara fullständiga, men de kommer att krypteras, delas och spridas på många platser i SIA-nätverket. Sådan decentralisering ger en aldrig tidigare skådad garanti för vår informations säkerhet.

Siacoin är en kryptovaluta och teknik uppfunnen under MIT hackathon 2013, där man fick tanken om vad som skulle hända om du kunde släppa ut världens oanvända lagringsutrymme och förena det på den globala fria datamarknaden?

Sia skapades av David Vorick och Luke Champine från Nebulous Inc, finansierad av VC start i Boston.

Sia är ett nytt tillvägagångssätt för molnlagringsplattformar. Istället för att alla datacentraler ägs och förvaltas av ett företag öppnar Sia dörren och låter alla tjäna pengar genom att hyra ut hårddisken. I huvudsak kan Siacoin vara som en annan, bättre Dropbox.

“Datafiler i SIA-nätverket är säkra och automatiskt krypterade med hjälp av algoritmer med blockchain-tekniken. Intelligent säkrade kryptografiska kontrakt ger kryptering och dataöverföring utan möjlighet att visa tredje part. Siacoin är en kryptovaluta bunden till denna plattform “- vi läser på Traderoom-plattformen.

SiaCoin mining

SiaCoin-valutan kan extraheras med den populära metoden PoW – Proof of Work (bevis på betalning) – innebär att extrahera kryptokurvor med hjälp av de så kallade grävmaskiner baserade på dess datakraft. Det andra sättet att få den ovan beskrivna myntet är att använda ditt diskutrymme genom att göra det tillgängligt för nätverksanvändare.

Grundläggande information

Namn: SiaCoin (SC)
White paper: https://sia.tech/whitepaper.pdf
Webbplats: https://sia.tech/
Twitter: https://twitter.com/SiaTechHQ
Källkod: https://github.com/NebulousLabs/Sia

Tidigare artikelKryptovalutor – Qtum
Nästa artikelKryptovalutor – Stellar
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here